Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2018,
6.32

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar NHL

Sreda, 28. 11. 2018, 6.32

5 let, 4 mesece

Liga NHL, 27. november

Žarek upanja? Kralji z dragocenima podajama Kopitarja do druge zaporedne zmage.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

la kings | Moštvo Los Angeles Kings je z 2:1 v gosteh premagalo ekipo Vancouvra.  | Foto Reuters

Moštvo Los Angeles Kings je z 2:1 v gosteh premagalo ekipo Vancouvra.

Foto: Reuters

Pester večer v ligi NHL, v katerem je bilo odigranih deset tekem, se je dobro iztekel tudi za moštvo Los Angeles Kings. Kralji, z Anžetom Kopitarjem na čelu, so z 2:1 v gosteh premagali Vancouver Canucks. Hrušičan je bil podajalec pri obeh zadetkih za Kralje. To je druga zaporedna zmaga za klub iz Los Angelesa, ki pa z osmimi zmagami in 14 porazi vztraja na dnu zahodne konference.

Hokejisti Los Angeles Kings so v gosteh pri ekipi Vancouver Canucks dosegli drugo zaporedno zmago. V podaljšku so zmagali z rezultatom 2:1.

Za vodstvo Kraljev je v 31. minuti zadel Alex Iafallo, v tretji je izenačil Markus Granlund, v podaljšku pa je tehtnico na stran Los Angelesa (v pičlih 53 sekundah!) prevesil Dustin Brown, ki je bil eden ključnih mož že na prejšnji tekmi, ko so Kralji na domačem ledu v dvorani Staples Center s 5:2 premagali moštvo Edmonton Oilers. Brown je prispeval kar tri zadetke, Kopitar pa se je takrat izkazal z golom in dvema podajama. Tudi danes se je izkazal s podajama pri obeh zadetkih.

Razveseljivo je, da se v vrata Kraljev po poškodbi vrača Jonathan Quick, ki je bil po dveh mesecih odsotnosti (od 28. oktobra) sinoči prvič v postavi moštva. Tokrat je bil drugi vratar in ni stopil na led, je pa veliko delo opravil vratar Calvin Petersen, ki je zbral 32 obramb.

Kralji ostajajo v Kanadi, kjer jih v noči na soboto čaka gostovanje pri ekipi Edmonton Oilers.

Kopitar je v elitnem hokejskem prvenstvu onstran Atlantika odigral svojo 944. tekmo, na katerih je zabil 297 golov ter dal 544 asistenc za skupni izkupiček 841 točk.

Po koncu tekme je trener kraljev Willie Desjardins, ki je še vedno začasen, pohvalil nosilce igre: "Seveda, vsi so igrali zelo dobro. Kopitar je bil res odličen zadnji dve tekmi, tudi 'Brownie' je zadeval, kar je lepo videti. Vsi fantje so igrali čvrsto, tudi mlajši člani našega kolektiva, ki še delajo napake, takšne, iz katerih se lahko veliko naučijo. In prav takšne tekme potrebujejo, da bi bili še boljši."

Enainšestdesetletni kanadski strateg je od 2014 do 2017 opravljal funkcijo trenerja pri Vancouvru, kjer so ga nekateri domači navijači toplo pozdravili z aplavzom, nekateri pa so mu žvižgali. Tudi novinarska vprašanja so se nanašala na njegovo minulo delo, kako se je kot strateg nasprotnikov kraljev lotil Kopitarja in Browna.

"Gre za vrhunska igralca. Spomnim se še Jeffa Carterja. Proti njim je težko igrati. Veš, da bo Kopitar ob vsaki menjavi, ko pride na led, šel na polno. On je gonilna sila že vsa ta leta. Sta dobra igralca in vedno veš, kdaj sta na ledu," je začasni trener kraljev polaskal Kopitarju in Brownu.

Los Angeles je na zadnjem mestu zahodne konference z 19 točkami izenačen s St. Louis Blues.

Zmagovite občutke so našli hokejisti iz mesta greha Vegas Golden Knights, ki so prišli do še četrte zaporedne zmage, potem ko so visoko s kar 8:3 premagali Chicago Blackhawks.

Anže Kopitar
Sportal Luč na koncu predora? Kralji tudi s Kopitarjevim vložkom ugnali Naftarje!
Ne spreglejte