Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2013,
12.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ilja Kovalčuk liga KHL SKA Sankt Peterburg

Torek, 16. 7. 2013, 12.36

7 let, 12 mesecev

Kovalčuk: Ničesar ne obžalujem, nikomur nisem nič dolžan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vrnitev Ilje Kovalčuka v Rusijo in prekinitev stomilijonske pogodbe z New Jersey Devils sta dvignili veliko prahu. Rus kritikom odgovarja: Nikomur nisem nič dolžan.

Po podpisu štiriletne pogodbe z ruskim SKA-jem iz Sankt Peterburga, ki naj bi mu na leto prinesla med 15 in 20 milijoni ameriških dolarjev, je Ilja Kovalčuk misli zaupal novinarju ruskega spletnega portala Sovietsky Sport Pavlu Lisenkovu. "Ničesar ne obžalujem. Vem, da sem se odločil pravilno. Ne odhajam na luno, na Kitajsko ali Japonsko, ampak domov, kjer se ob družini in prijateljih počutim najbolje. Nikomur ničesar ne dolgujem, verjamem pa, da ima o moji odločitvi vsak svoje mnenje," je kritikom, med katerimi je bil tudi nekdanji NHL-ovec Jeremy Roenick, odgovoril 30-letnik. Roenick se je takoj po Kovalčukovi "upokojitvi" od lige NHL odzval z besedami, da je Rus sebičen in da je Hudičem ukradel več kot 20 milijonov dolarjev. A novi član SKA-ja verjame, da so bile besede izrečene v afektu. Čeprav naj bi se sredi veljavne 15-letne pogodbe za vselej poslovil od NHL-a, mu bo 11 sezon onkraj Atlantika ostalo v lepem spominu: "V veselje mi je, da sem lahko toliko sezon preživel v najmočnejši ligi na svetu. Stanleyja mi sicer ni uspelo osvojiti, bili smo blizu v sezoni 2011/2012, a obžalovanja ni. Devils imajo talentirane mlade igralce, ki bodo v prihodnosti zagotovo zrasli v odlične hokejiste."

Čas je za novo poglavje

"Prišel je čas, da obrnem nov list v knjigi življenja, da najdem nove cilje in možnosti. Še vedno me ženeta strast do hokeja in želja, da prvič postanem prvak lige. Upam, da nam bo s Sankt Peterburgom uspelo. Že med stavko so me tu navdušili stil hokeja, kakovost igralcev, odlični navijači in dodelan menedžment kluba," z lepimi besedami o novem moštvu, s katerim bo napadel Gagarinov pokal, ni skoparil Kovalčuk. Na vprašanje, kakšen nasvet bi dal Aleksandru Ovečkinu in drugim ruskim NHL-ovcem, če bi ga vprašali, ali naj se vrnejo v Rusijo, pa je odgovoril takole: "Vsak se mora odločiti s svojo glavo, saj vsak zase dobro ve, kaj je zanj najbolje. A če bodo nekoč res prišli v KHL, bo ta postala še močnejša, ljubitelji hokeja pa bodo nad njihovimi prihodi navdušeni."

Ne spreglejte