Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 3. 2017,
18.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Jerome Iginla Dwight King Anže Kopitar Anže Kopitar

Četrtek, 2. 3. 2017, 18.32

6 let, 6 mesecev

Kopitarju in Kraljem na pomoč prihaja kanadski veteran Jerome Iginla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Jerome Iginla | Foto Reuters

Foto: Reuters

V ligi NHL je te dni oživela tržnica in kar nekaj igralcev je zamenjalo klube. Tudi moštvo Los Angeles Kings je doživelo nekaj sprememb. Kapetanu moštva Anžetu Kopitarju na pomoč prihaja kanadski veteran Jerome Iginla, medtem ko je vodstvo kluba napadalca Dwighta Kinga poslalo v Montreal.

39-letni kanadski napadalec Iginla, ki v ligi NHL igra že 23. sezono in je v tem času za moštva Calgary Flames, Pittsburgh Penguins, Boston Bruins in Colorado Avalanche odigral 1.535 tekem ter dosegel 1.291 točk (619 golov in 672 podaj), je januarja, ko je postalo jasno, da s Coloradom letos ne bo videl končnice, nakazal, da bi rad zamenjal klub.

Spet s Sutterjem

"Prvi, ki se je oglasil, je bil Los Angeles. Ko se je, sem se takoj navdušil in sprejel ponudbo. Cenim njihove dosežke in igralce, ki jih imajo," je prestop komentiral novi član LA Kings, ki si želi še enkrat, najbrž zadnjič v karieri, poskusiti osvojiti Stanleyjev pokal. Tega še nima.

Najbližje zmagi v ligi NHL je bil Iginla leta 2004, ko je s Calgaryjem izgubil v finalu proti moštvu Tampa Bay Lightning. Njegov trener je bil takrat Darryl Sutter, ki trenutno poveljuje Kraljem.

"Pomagal nam bo v vseh fazah igre"

Iginla, ki igra na položaju desnega krila, bo okrepil prvi napad, vodstvo kluba pa upa, da bo s tem razbremenil kapetana Anžeta Kopitarja, od katerega pričakujejo, da bo v dvignil svojo strelsko formo in moštvo popeljal v končnico. "Vsi vemo, za kakšno ime gre, in prepričan sem, da nam bo pomagal v vseh fazah igre. V ekipo bo prinesel tudi precej izkušenj, ki nam bodo v boju za končnico prišle zelo prav," je o novem soigralcu povedal Kopitar.   

Los Angeles zapušča Dwight King, ki je bil pomemben člen ekipe, ko je osvojila oba naslova prvaka lige NHL. | Foto: Reuters Los Angeles zapušča Dwight King, ki je bil pomemben člen ekipe, ko je osvojila oba naslova prvaka lige NHL. Foto: Reuters

King odhaja v Montreal

LA Kings so v prestopnem roku v svoje vrste zvabili še vratarja Bena Bishopa, ki so ga v zameno za Petra Budaja in branilca Erica Cernaka dobili iz Tampe, znebili pa so se kanadskega napadalca Dwighta Kinga. Ta je bil član ekipe tudi v šampionskih letih 2012 in 2014, ko so se v mestu angelov veselili osvojitve Stanleyjevega pokala. 27-letni King odhaja v Montreal, v zameno zanj pa so Kralji dobili pravico izbora v četrtem krogu nabora leta 2018. 

Ne spreglejte