Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2011,
22.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Los Angeles Kings

Torek, 22. 11. 2011, 22.31

8 let

Kopitar zabil gol in zmagal (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL je Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja v gosteh s 3:2 premagal St. Louisa. Naš hokejist je zabil en gol.

Anže Kopitar je na tekmi proti St. Louisu igral 20:24 minute in v tem obdobju dvakrat streljal na gol in bil enkrat uspešen. Hrušičan je zabil prvi gol za Los Angeles Kings na tekmi v drugi tretjini (28. minuta) in takrat izid poravnal na 1:1. Kralji so si zmago priigrali v zadnji, tretji tretjini, ko sta bila uspešna še Mike Richards in Willie Mitchell. Richards je bil tudi podajalec pri Kopitarjevem golu. Kopitar je dosegel deseti gol v sezoni. Vratar kraljev Jonathan Bernier je zaustavil 23 strelov. Za gostitelje, ki so prvič izgubili v rednem delu pod vodstvom novega trenerja Kena Hitchcocka, sta zadela Alex Steen in Vladimir Sobotka.

Na preostalih sinočnjih tekmah so bili strelci bolj razpoloženi kot v St. Louisu. Hokejisti Edmontona so se strelsko razživeli v gosteh pri Nashvillu, premagali so ga s 6:2. Dva gola je dosegel Jordan Eberle, prav tako pa se je dvakrat vpisal med strelce še Shawn Horcoff.

Še slabše se je godilo Tampi, saj je na svojem ledu izgubila s Torontom z 1:7. Tyler Bozak je prav tako dosegel dva zadetka, Tim Connolly pa je ob golu prispeval še dve podaji. Poraz domačih je omilil Vincent Lecavalier.

Liga NHL, 22. november:

St. Louis Blues : Los Angeles Kings 2:3 Steen 2., Sobotka 53.; Kopitar 28., Richards 45., Mitchell 55.

Tampa Bay Lightning : Toronto Maple Leafs 1:7 Lecavalier 9.; MacArthur 1., Connolly 18., Bozak 20., 44., Colborne 38., Lupul 45., Crabb 55.

Nashville Predators : Edmonton Oilers 2:6 Horcoff 10., 56.., Hemsky 12., Eberle 16., 46., Petry 53.; Tootoo 52., Blum 60.

Ne spreglejte