Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2013,
18.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

risi Matjaž Kopitar Andrej Tavželj

Ponedeljek, 22. 4. 2013, 18.34

8 let

Kopitar vesel rivalstva v ekipi in borbe za minutažo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po dveh prostih dneh bodo Risi v torek krenili v četrti teden priprav v Mariboru. Seznam kandidatov se je zmanjšal za tri imena. Tisti, ki so ostali, bodo v petek odigrali zadnjo pripravljalno tekmo.

Po petkovi prepričljivi zmagi proti Avstriji, ki so jo ''risi'' nadigrali, je v soboto prišlo do odpovedi drugega medsebojnega obračuna, saj se je naše severne sosede lotil virus. ''Zakaj sem bil po odpovedi tekmi z Avstrijo najbolj razočaran? Ker smo na prvi tekmi prikazali zares dobro predstavo. Na drugi tekmi sem želel potrditev, da smo sposobni odigrati dve tekmi na isti ravni, da ni več nihanj. Žal je bila prisotna višja sila. Avstrijci niso želeli že izdatneje izmučiti igralcev,'' se Matjaž Kopitar zaveda, koliko moči lahko pobere takšen virus, hkrati pa znova ni mogel preizkusiti, ali bi njegovi izbranci v dveh dneh dva obračuna le odigrali na enaki ravni. Proti Italiji in Kazahstanu so namreč prvi obračun odigrali malo slabše, drugega pa dobro.

Ponosen na vse igralce

Namesto obračuna so ''risi'' dopoldan opravili trening, popoldan pa so se pomerili med seboj. Na eni strani so bili beli, na drugi modri, uspešnejši so bili s 3:0 prvi. Med strelce so se vpisali Rok Leber, Boštjan Goličič in Gal Koren.

Igralci so medsebojno tekmo vzeli resno, kot da bi štela za točke.''To je zdravo rivalstvo znotraj ekipe. Izven igrišč so vsi prijatelji, na ledu pa se vsak bori za svoje minute in mesto v ekipi. Lahko smo ponosni na vse igralce. Kolikor poslušam druge selektorje, imajo veliko več težav. Soočajo se z odpovedmi in podobnimi zadevami. Pri nas je drugače. Na primer, Andrej Tavželj konča v petek zahtevno prvenstvo, že v ponedeljek je pripravljen maksimalno trenirati z reprezentanco. Nacionalen odnos in želja sta torej na najvišji ravni,'' je ponosen slovenski selektor, svoje razmišljanje o trening tekmi pa je dal tudi Andrej Tavželj: ''Zelo težko je primerjati tekmo proti pravem nasprotniku in trening tekmo, ko se merimo med sabo. Mi smo tu, da igramo tekmo. To predstavlja največjo zabavo v našem športu. Na koncu sezone je najtežje le trenirati. Komaj čakaš vsako tekmo, še posebej, če je ta v reprezentančnem dresu.''

Branilec Rouena, s katerim je osvojil naslov državnega prvaka Francije, se je izbrani vrsti priključil točno pred dobrim tednom. ''Dogajanje v reprezentanci sem spremljal ves čas. Tudi ko sem še imel obveznosti v Franciji. Mislim, da smo prejšnji teden kakovostno trenirali, proti Avstriji prikazali dobro igro. Ves čas smo narekovali ritem igre in bili veliko boljši. Škoda, da je v soboto tekma odpadla,'' pravi 29-letni branilec, ki pa se bo s soigralci proti Avstriji vseeno še enkrat srečal. V petek se bosta namreč reprezentanci udarili še zadnjič pred svetovnim prvenstvom. Prizorišče bo avstrijska prestolnica. Slovenskega stratega na dosedanjih tekmah rezultat ni zanimal, osredotočil se je na igro. Kako bo tokrat? ''Letos me Avstrija ne zanima. Na prvenstvu nismo v isti skupini. Zanimajo me tekmeci v naši skupini. Na tekmovanje moramo biti zato maksimalno pripravljeni. Tekma na Dunaju bo za nas zadnja preizkušnja pred svetovnim prvenstvom. Skušali bomo odigrati kakovostno tekmo. Šli bomo na zmago. Vsaka zmaga ti namreč prinese dodaten kanček samozavesti,'' je za konec dejal selektor Kopitar.

Ne spreglejte