Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 4. 2015,
22.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Jan Muršak Matjaž Kopitar

Nedelja, 19. 4. 2015, 22.06

8 let

Kopitar se je zahvalil dvema risoma, tri še pričakuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Mislim, da smo bili dominanti večino časa. Morali pa bomo še več streljati in upam, da nam bo šlo več v gol," je po zmagi s 4:3 nad Avstrijci tekmo ocenil selektor in pokazal, kaj bo treba popraviti.

Slovenska izbrana vrsta je na peti pripravljalni tekmi, zadnji domači, pred svetovnim prvenstvom na Češkem (1.–17. maj) še petič zmagala. Čeprav so bili risi izrazito nevarnejši od severnih sosedov, je bilo na koncu tesno. "Videlo smo veliko dobrega. Mislim, da smo bili dominanti večino tekme, tiste štiri minute kazni so nam nekoliko vzele moment, tako da smo takrat dobili tudi en zadetek. Treba bo še malo poenostaviti igro in več streljati. Na tem delamo in bomo še delali. Upamo, da nam bo šlo več v gol," je bil z videnim v dvorani Tivoli zadovoljen Matjaž Kopitar.

Z igro je bil zadovoljen tudi Jan Muršak, a prostor za izboljšave še obstaja: "Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo. Čeprav morda rezultat tega ne kaže, smo bili kakovostnejša ekipa. Ustvarili smo si več priložnosti, oni pa so zadevali iz tistih nekaj, ki so se jim ponudile. Na koncu smo tesno zmagali, ampak pomembna je naša igra in mislim, da smo lahko zadovoljni. Bila je veliko boljša od tiste na tekmi z Japonsko. Zdaj imamo še kar nekaj dni do svetovnega prvenstva, eno pripravljalno tekmo, kmalu se nam bo pridružil še Anže, tako da se bodo peterke še malo premešale. Imamo še kar nekaj rezerv, predvsem bo pomembno, da ne bomo izgubljali ploščkov, saj si bodo kakovostnejše ekipe tako priigrale zelo resne priložnosti za zadetek."

Kuralt in Leber se poslavljata. Na Češko z devetimi branilci?

Slovenski selektor se je po novi zmagi za sodelovanje zahvalil dvema napadalcema: "Zdaj lahko povem, kar sem že povedal igralcema, da vnaprej ne bom računal na Kuralta in Leberja. Nekaj rezerve sicer moramo imeti, a to je bilo treba narediti in ta odločitev je prišla danes." A slovenska ekipa ne bo prav dolgo "skrčena", v torek se ji bosta pridružila Anže Kopitar in vratar Luka Gračnar (na Češko ob njem potujeta še Robert Kristan in Gašper Krošelj), risi pa nestrpno pogledujejo proti ligi VHL, kjer v finalu igra Andrej Tavželj. Izkušeni branilec s Torosom v finalu vodi s 3:1 v zmagah, od naslova prvakov ga loči le še zmaga. Priložnost zanjo bo že v torek.

Selektor upa, da se jim bo pridružil čim prej, ob tem pa dodaja, da bi se na SP lahko odpravilo devet branilcev: "Gre le za skupino A. Tam bo ogromno igre v naši obrambni tretjini. Če bodo vsi zdravi, nekateri bodo morali sicer še dvigniti raven igre, bomo šli verjetno z devetimi branilci na Češko."

Čas za uigravanje, igro z igralcem več, z igralcem manj ...

A pred odhodom v Ostravo jih v Ljubljani po ponedeljku, ko bodo imeli prost dan, čaka še devet treningov. "Začeli bomo z uigravanjem, tri peterke, če ne že kar štiri, bodo kar konstantne. Zdaj bomo delali na detajlih v igri, začeli bomo trenirati tudi igro z igralcem več in igralcem manj," je Kopitar še napovedal, čemu se bodo posvetili do 27. aprila, ko bodo odpotovali v Nemčijo. V Berlinu bodo 29. aprila odigrali še zadnje pripravljalno srečanje, nato pa krenili proti prizorišču svetovnega prvenstva, kjer bodo prvo tekmo odigrali 2. maja proti Belorusom.

Ne spreglejte