Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 6. 2012,
9.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Torek, 5. 6. 2012, 9.28

8 let

Kopitar: Nocoj se lahko poveselimo, nato nazaj na delo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V finalu lige NHL nič novega. Kralji iz Los Angelesa drvijo proti seznacionalnemu naslovu, mojstrovine Anžeta Kopitarja pa še naprej osvajajo srca ljubiteljev hokejske igre.

Kralji so v končnico lige NHL vstopili skoraj neopazno. Kot šele osmopostavljena zahodna ekipa, ki ji je le redko kdo pripisoval možnosti za napredovanje, kaj šele nastop v velikem finalu. Nato pa je sramežljiva želja hokejistov Los Angelesa prerasla v uigran hokejski tornado, ki je pometel s tekmeci. Nezaustavljiv v gosteh, kjer v končnici sploh še ni priznal poraza, v sklepnem dejanju pa nerešljiva uganka za tekmece iz New Jerseyja. V očeh navijačev izstopata dva junaka. Vratar Jonathan Quick in pa zagotovo najbolj priljubljen Slovenec v ''mestu angelov'', ki si je že pri 24 letih zagotovil status nesmrtnega zvezdnika. Enega največjih, kar jih je kdajkoli obleklo hokejski dres Kraljev. Hrušičan se že pojavlja na lestvicah najboljših desetih hokejistov Los Angelesa vseh časov (na seznamu še vedno kraljuje Wayne Gretzky), po tretji zaporedni zmagi v finalu pa smo v enem izmed številnih komentarjev na ameriških športnih spletnih straneh celo zasledili podatek, da se je ljubitelj Kingsov po tem, ko je med srečanjem izvedel, da je žena noseča, še isti trenutek odločil, da bo otroka poimenoval kar po slovenskem junaku. Kaj pa je vedno bolj ''kosmati'' Kopitar povedal po zmagi s 4:0, ki je Los Angelesu na široko odprla vrata nebes? ''Zdaj nam res ne manjka samozavesti. Nocoj se lahko poveselimo, jutri pa moramo nazaj na delo. Moramo se osvežiti, si napolniti baterije in ponovno osredotočiti na naslednji dvoboj. Četrta tekma je vedno najtežja, tega se močno zavedamo. Zato se moramo dobro pripraviti na sredino tekmo (četrta finalna tekma se bo po slovenskem času začela v četrtek ob 2. uri zjutraj) in skušati še enkrat zmagati,'' je povedal Anže Kopitar, ki je v noči na torek prispeval zadetek in podajo. Ko je zatresel mrežo gostov, se je na semaforju v razprodanem Staples Centru, ki je pokal po šivih, zableščal rezultat 2:0. Z njim vred pa je bila tudi tlakovana ''avtocesta'' do tretje finalne zmage. ''Na naši igralni polovici sem dobil plošček, nato opazil Justina (Williamsa, op. p.), kako je pohitel na drugo stran. Podal sem mu, v nadaljevanju akcije pa smo se znašli v akciji 'tri na tri'. Uspelo mi je prelisičiti igralca, ki me je pokrival, tako da sem se približal golu, 'Brownie' (Dustin Brown, op. p.) pa mi je plošček serviral na 'pladenj'. Nisem se obotavljal, ampak ga dobro udaril in plošček je končal v mreži,'' je opisal akcijo, po kateri se je (še enkrat več) znašel na seznamu strelcev. ESPN je izpostavil izjemno uigranost Kopitarja in Browna, ki ni naključna. ''Skupaj igrava že pet let. Dobro sva se ujela. Lahko rečem, da bi lahko dobro sodelovala tudi z zavezanimi očmi,'' je pojasnil najboljši slovenski hokejist.

Ameriški mediji še naprej ne skrivajo navdušenja nad dogajanjem na Hrušici, ki se navkljub majhnosti (vasica ob Jesenicah šteje le dobrih tisoč duš) v poznih večernih oziroma zgodnjih jutranjih urah, takrat ko potekajo finalni dvoboji lige NHL, prelevi v navijaško vrelišče. Vse po zaslugi najbolj znamenitega sovaščana, Anžeta Kopi(s)tarja. ''Če ste prosti in se sprašujete, kaj boste počeli v sredo zvečer, zgrabite za roko prijatelje in se odpravite pred velikanski ekran, kjer boste lahko spremljali vrhunsko predstavo Kopitarja. Igra v življenjski formi. Mesto Los Angeles mu drži oba palca ponosno navzgor,'' se glasi zaključek članka z naslovom, v katerem se skriva misel, da je ''Kopi'' prerasel v elito lige NHL. Navijači Los Angelesa pa v komentarjih še vedno ne skoparijo s preprostimi izreki, ki slišijo na skupno ime: ''Hvala, Slovenija!''. ''Kopimanija'' na drugi strani velike luže se nadaljuje. Že v noči na četrtek pa lahko preraste v nepojemljivo evforijo in navdušenje, saj bi se lahko hokejisti Los Angelesa že razveselili mikavnega naslova.

Ne spreglejte