SiolNET. Sportal Hokej
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kontinentalni pokal, 3. krog

Pretnarjevi stoodstotni, Terglav, Goličič in Rodman praznih rok

0,15

termometer

 | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Znani so vsi udeleženci zaključnega turnirja Kontinentalnega pokala. Za končno zmago, ki prinaša tudi možnost igranja v ligi prvakov, se bo med 12. in 14. januarjem borilo tudi moštvo enega Slovenca. Klemen Pretnar je namreč z Junostjo iz Minska napredoval brez poraza, medtem ko je Grenoble slovenskega trenerja Eda Terglava ter napadalcev Boštjana Goličiča in Davida Rodmana tekmovanje končal s tremi porazi.

Konec tedna se je osem ekip v dveh skupinah udarilo za štiri mesta na finalnem turnirju Kontinentalnega pokala. Skupina D je tekmovala na Danskem, v mestu Rungsted Kyst so se udarili danski gostitelj Ringsted Seier Capital, latvijski Kurbads, britanski Sheffield Steelers in belorusko moštvo Junost Minsk, katerega član je tudi slovenski branilec Klemen Pretnar.

Belorusi so zmagali na vseh treh tekmah in brez izgubljene točke suvereno napredovali. Vstopnico za zaključni turnir so si zagotovili še člani Sheffielda.

Astana in Ritten naprej, Terglavovi so se poslovili brez zmage

Skupina E se je mudila v Italiji, kjer je vodilno moštvo Alpske lige, v kateri domujejo tudi Jesenice in Olimpija, Ritten gostilo kazahstanski klub Nomad Astana, madžarskega udeleženca lige Erste (nekdanji MOL) DVTK Jegesmedvek Miskolc in vodilnega predstavnika francoske prve lige Grenoble.

Moštvo Eda Terglava Grenoble je izgubilo na vseh treh tekmah in končalo na zadnjem mestu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Moštvo Eda Terglava Grenoble je izgubilo na vseh treh tekmah in končalo na zadnjem mestu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zadnjega kot trener vodi pomočnik slovenskega selektorja Edo Terglav, njegov dres pa nosita reprezentančna napadalca Boštjan Goličič in David Rodman. Francoska pričakovanja so bila pred tretjim krogom Kontinentalnega pokala višja od končnega razpleta. Grenoble je dosegel le en zadetek, izgubil vse tri tekme in končal na zadnjem mestu. Napredovala sta Astana in domači Ritten.

Zaključni turnir, na katerem se bodo merili Junost Minsk, Sheffield, Astana in Ritten, bo na terenu enega od sodelujočih moštev med 12. in 14. januarjem. Kdor bo končal na prvem mestu, bo v prihodnji sezoni lahko nastopil v ligi prvakov.

Kontinentalni pokal, 3. krog (17.–19. november), tekme Slovencev

Skupina D
Junost Minsk : Sheffield 7:1
Kurbads : Junost Minsk 2:4
Runhsted : Junost Minsk 1:2

Lestvica
1. Junost Minsk (Klemen Pretnar) 3 tekme – 9 točk
2. Sheffield Steelers 3 –5
…………………………..
3. Kurbads 3 – 3
4. Rungsted 3 - 1


Skupina E
Ritten : Grenoble 2:0
Grenoble : DVTK Jegesmedvek Miskolc 1:2*
Grenoble : Nomad Astana 0:4
*podaljšek

Lestvica
1. Nomad Astana 3 tekme – 7 točk
2. Ritten 3 – 6
…………………………………………
3. DVTK Jegesmedvek Miskolc 3 – 4
4. Grenoble 3 - 1 (trener: Edo Terglav, igralca: David Rodman, Boštjan Goličič) 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin