Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 11. 2013,
16.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Red Bull Salzburg Luka Gračnar Žiga Pance Klemen Pretnar Aleksandar Magovac

Sreda, 20. 11. 2013, 16.18

8 let

Kdo bo strl oreh Gračnarjevih? Hughes prehitel Ryana, "zmaji" nikogar.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V drugi četrtini prvega dela EBEL so blesteli "rdeči biki" Luke Gračnarja, ki so od oktobra nasprotnikom prepustili le točko. Najučinkovitejši dvojec ostaja Juhn Hughes-Derek Ryan. Olimpija na dnu.

Polovica prvega dela razširjenega avstrijskega prvenstva je za nami. Druga četrtina bo v najlepšem spominu zagotovo ostala hokejistom iz Mozartovega mesta, ki so se petega mesta, na katerem so bili po prvi četrtini, zavihteli na vrh. Če začetek Salzburžanom ni uspel po načrtih, jim gre že od oktobra vse kot po maslu. Na zadnjih 16 tekmah so izgubili le točko, ki so jo po podaljšku prepustili Linzu, na preostalih 15 obračunih so ostali neporaženi in so tako še naprej uganka za vse EBEL-ligaše. Pred najbližjimi zasledovalci iz Bolzana, ki so sicer odigrali dve tekmi manj, imajo pet točk prednosti. Boj za neposredno uvrstitev v končnico, ki si ga zagotovi prvih šest moštev, bo še kako hud, saj ekipe med tretjim in osmim mestom ločijo le tri točke. Rep lestvice pripada Olimpiji, ki je v drugi četrtini pod vodstvom Iva Jana prišla do dveh zmag in poraza po kazenskih strelih ter tako zbrala tri točke več kot v prvem delu. Kar pa je odločno premalo, da bi se otresla zadnjega mesta, za predzadnjim Innsbruckom zeleno-beli zaostajajo za pet točk.

Hannujev nevarni dvojec, Gračnar na četrtem mestu

Na prvih treh mestih seznama najučinkovitejših igralcev najdemo ista imena kot po prvi četrtini. Nekdanji strateg Olimpije Hannu Järvenpää je lahko zadovoljen, da sta John Hughes in Derek Ryan tudi po letu dni (že po polovici lanske sezone sta imela največ točk) točkovno najbolj uspešna. Oba sta zbrala več kot 40 točk, nekdanji "zmaj", ki je prehitel Ryana, prevladuje predvsem v podajah. Pri zeleno-belih je statistiko najbolj obogatil Jeff Ulmer, ki ima po 23 tekmah na računu 19 točk. Med branilci pa je najvišji točkovni izplen uspel "lisjaku" iz Bolzana Sebastienu Picheju, Klemen Pretnar je na 17. mestu.

Vesel podatek je, da Don Jackson vse več priložnosti daje Luki Gračnarju, ki po odstotku ubranjenih strelov zaseda četrto mesto, Hrušičan je pri svojem delu 91,7-odstotno uspešen. Najbolje gre vratarju Gradca Dannyju Sabourinu, ki je zaustavil 93,38 odstotka vseh strelov. Jerry Kuhn, ki povprečno ubrani 90,8 odstotka nasprotnikovih poskusov, je na devetem mestu.

Olimpijina igra z igralcem več/manj najslabša

Tako kot lani tudi letos zeleno-belim igra ob številčni premoči ne steče. A letos je odstotek izkoriščenosti "power-playa" še slabši, saj izkoristijo le vsako 11. priložnost z igralcem več. Najboljši v tem elementu igre so Beljačani, ki so z igralcem več uspešni v 28,30 odstotka. Ljubljančani so najšibkejši tudi, ko beseda nanese na "penalty killing", medtem ko se z igralcem manj najbolje znajdejo hokejisti Gradca.

Ne spreglejte