Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 9. 2013,
18.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Aleš Mušič

Ponedeljek, 2. 9. 2013, 18.49

8 let

Kapetan opozarja: Obramba se mora konkretno izboljšati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Olimpije so se s turnirja Gaborja Ocskayja vrnili z dvema porazoma. Kapetan zeleno-belih Aleš Mušič opozarja predvsem na pomanjkljivosti v obrambi.

"Zmaji" so na turnirju, ki so ga na Madžarskem organizirali v spomin na tragično preminulega madžarskega hokejista Gaborja Ocskayja, vknjižili dva poraza. V soboto so z 1:4 klonili proti Sapi Fehervar, v nedeljo so, podobno kot proti Wolfsburgu, klonili po kazenskih strelih – zmage so se veselili hokejisti Sheffield Uniteda iz Velike Britanije. "Lahko rečem, da smo se proti Albi zelo dobro bojevali pol tekme, potem pa smo zaigrali slabše predvsem v obrambi. In prav napake v obrambi so botrovale porazu. Po drugi strani pa tudi nismo dobili nobene priložnosti z igralcem več, čeprav so Madžari naredili kar nekaj prekrškov. Na tekmi proti Sheffieldu smo imeli že med tekmo veliko priložnosti za to, da bi lahko zadeli in odločili srečanje v svojo korist, ampak na žalost plošček ni šel v mrežo, tako so na koncu odločali kazenski streli," je misli po mini madžarskem turnirju strnil Aleš Mušič.

Kapetan Olimpije je opozoril tudi na številne poškodbe, ki pestijo nekatere ključne igralce, poznala se je predvsem odsotnost Scotta Howesa in Pascala Morencyja: "Trenutno imamo veliko hokejistov poškodovanih, zato smo morali na Madžarskem kar malo mešati napade. Igrali smo trije centri in štiri peterke, tako da na igrišču nisi bil vedno s svojo peterko. Glede na to, da nam še vedno manjkajo igralci, ki so prišli kot okrepitve, se je to kar močno poznalo. Upajmo, da bodo čim prej sanirali poškodbe in da se čim prej vrnejo." Na drugi tekmi so kaj hitro izgubili še Žigo Grahuta, a kot poudarja 31-letni Ljubljančan, ne gre za hujšo poškodbo: "Pri Žigi ne gre za nič hujšega, težave ima z vnetim nartom. Ko obuje drsalke, ga zelo boli. Tako da potrebuje kakšen dan ali dva mirovanja, da bo to nekoliko popustilo, nato pa bo spet z nami.''

Preveč napak v obrambi, na vrsti je Zalog

Že na poletni ligi Rudi Hiti se je pokazalo, da ljubljanska obramba šepa in tudi na Madžarskem je bila prevečkrat luknjičasta. "Največ rezerv imamo v obrambi oziroma v igri, ko si brez ploščka in ko pokrivaš svojega nasprotnika. Prevečkrat se namreč zgodi, da dva igralca skočita na enega nasprotnika, kar pripelje do tega, da en igralec nasprotne ekipe ostane sam. Vsak mora točno vedeti, kje kdo stoji. S tem se bomo morali še veliko ukvarjati. Obrambo moramo konkretno izboljšati,'' pojasnjuje Mušič, ki je imel, tako kot soigralci, ponedeljek prost, v torek pa bodo ''zmaji'' le lahko začeli treninge na ledu v zaloški dvorani: "Sicer ne bo velike razlike v vožnji, saj tudi Kranj ne nazadnje ni bil tako daleč. Je pa res, da je v Kranju manjša ledena ploskev, manjše igrišče, kar se kar pozna, tako da bodo treningi v Zalogu zelo dobrodošli, da v teh 14 dneh, preden se začne sezona, še izpilimo vse podrobnosti."

Pogrešajo domačo garderobo

Razširjeno avstrijsko prvenstvo se začne v soboto, 1. septembra, a Olimpija bo prvo tekmo odigrala skoraj teden pozneje– 13. septembra bodo palice prekrižali z Innsbruckom. Časa za uigravanje in odpravo napak v obrambi imajo tako še deset dni in čeprav naj bi bili tekmi na Madžarskem zadnji pripravljalni, bi po Mušičevih besedah lahko do uvoda v sezono odigrali še kakšno: "Kot vem, se o pripravljalnih tekmah že dogovarjajo, tako da bo do začetka sezone sledila še kakšna."

Če bodo na prvo tekmo lige EBEL čakali še deset dni, pa jih do prve domače loči še deset dni več. V Tivoliju bodo prvo tekmo avstrijskega prvenstva gostili šele 24. septembra. Že pogrešajo domačo dvorano? "Predvsem pogrešamo lastno garderobo. Vsi komaj čakamo, da se preselimo nazaj in da dobimo nazaj svoj 'dom'. Da se tam normalno namestimo in se v miru pripravljamo na tekme," je pogovor sklenil Mušič.

Ne spreglejte