Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 10. 2013,
10.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Aleš Mušič

Sreda, 9. 10. 2013, 10.23

8 let

Kaj reči po devetem porazu? "Rezultat nam nič ne koristi. Točk ni."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Olimpija je v torek doživela še en poraz, že deveti v sezoni. Zmaji so bili rezultatsko blizu, a kaj ko točk spet ni. "To nam nič ne koristi," je bil slabe volje strelec edinega zadetka Žiga Grahut.

Pogled na lestvico po desetih tekmah razširjenega avstrijskega prvenstva je za Ljubljančane vse prej kot spodbuden. Devet porazov in zgolj ena zmaga pred koncem prve četrtine rednega dela nista nič kaj obetavna podatka v lovu na končnico. Če so zeleno-beli v torek bolje zaigrali v obrambi, je šepal napad, kot je pri zeleno-belih že v navadi, pa se je kot velika slabost spet izkazala igra z igralcem več, ki je tudi tokrat niso znali kronati z zadetkom. "Spet smo bili zelo blizu, tako kot na mnogo tekmah v letošnji sezoni. A na koncu, ko pogledamo lestvico, smo zelo daleč. Tako da nam to, da smo rezultatsko blizu, nič ne koristi, saj točk ni. Mislim, da bi morali predvsem bolje izkoristiti naš power-play, več moramo streljati v igri z igralcem več, več igrati na odbite ploščke. Odigrati moramo severnoameriški stil igre in ne smemo preveč komplicirati," je bil po novem neuspehu vidno razočaran Žiga Grahut, ki je edini našel pot do dunajske mreže.

Ponujene priložnosti splavale po vodi

"Škoda, ker smo dve tretjini držali dober rezultat, ampak bili na koncu spet prekratki," se je klubskemu kolegu pri obžalovanju izgubljenih točk pridružil kapetan Aleš Mušič, ki se je dotaknil izključitev v zadnji tretjini, ko sta obe moštvi morali po štirikrat na kazensko klop: "Predvsem so nas pokopale naše izključitve, takrat nam je padel ritem. Imeli smo trenutek na svoji strani, ampak zaradi teh izključitev smo padli. Vzele so nam ogromno moči. Zelo smo se trudili, da bi zdržali z igralcem manj, a nam žal to pri njihovem drugem zadetku ni uspelo. Poskušali smo se pobrati, narediti vse, kar je v naših močeh, a na koncu nam je malo zmanjkalo." So izključitve dvignile Dunajčane? "Mislim, da se niso nič dvignili, ampak so vso tekmo igrali svojo igro, rutinirano. To je zelo izkušena in dobra ekipa. Vedeli so, da bodo ponujene priložnosti izkoristili, in res so jih. Nam pa to na žalost ni uspelo. Ne smemo se pritoževati nad sojenjem, tudi nam je sodnik na koncu podaril dva ali tri 'prekrške', ki jih lahko ne bi piskal, a je potem 'kompenziral', tako da je bilo na koncu za vse enako. A s to razliko, da mi nismo znali zadeti, oni pač," je bil realen in upravičeno zaskrbljen Celjan Žiga Grahut.

V torek se je po poškodbi (prerezana vena na nartu) soigralcem pridružil Scott Howes ter zaigral ob boku Jeffa Ulmerja in Judda Blackwaterja v prvem napadu. Morda se že v petek, ko bo Olimpija spet igrala proti Dunaju, a tokrat v avstrijski prestolnici, v ekipo vrne Pascal Morency, česar si želi tudi kapetan: "Mislim, da je Scott prinesel nov veter v igro. Pogrešamo vsakega igralca, sploh tiste, ki so prišli kot okrepitve, tako da komaj čakamo, da se vrne Morency, in upam, da bo lahko že v petek zadrsal z nami in da bomo na Dunaju končno zaigrali v popolni postavi."

Ne spreglejte