Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 1. 2014,
21.42

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga INL Triglav Kranj HK Celje HDK Maribor HKMK Bled

Nedelja, 5. 1. 2014, 21.42

4 leta, 9 mesecev

Jeseničani so se poigrali z Avstrijci, Založani na koncu le srečni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 27. krogu hokejske lige INL sta od slovenskih ekip zmagali ekipi Team Jesenice in Playboy Slavija. Preostala moštva so izgubila, Maribor celo v podaljšku.

V Zalogu je bila v nedeljo odigrana prava poslastica, ki je poskrbela za napeto končnico in srečen konec za domače hokejiste. Ti so začeli odločno in v peti minuti vodili z 2:0, v polno pa sta zadela Klemen Sodržnik in Rok Peterca. Nato pa so bili izbranci Jake Avgustinčiča nepazljivi in ob igralcu več prejeli zadetek. Ob koncu prve tretjine niso ponovili napake in izkoristili "power-play", natančen je bil Tilen Zagorc Pilko. V drugem delu igre se je mreža na vsaki strani zatresla enkrat, za goste se je med strelce vpisal Maxim Abaev, za domače pa kapetan Rok Snoj. Feldkirch je v zadnji tretjini stopil na plin in krenil po izenačenje, ki ga je dosegel v 52. minuti, ko je vratarja Žiga Antoniča premagal Patrick Maier. Ko je že kazalo, da se bo redni del končal brez zmagovalca, je vsega tri sekunde pred koncem zmagoviti zadetek dosegel Sodržnik in poskrbel, da so vse točke ostale doma.

Mladi Blejci so se, podobno kot na sobotni tekmi, v prvi tretjini dobro upirali nasprotniku, saj sta mreži ostali nedotaknjeni. Vse do 32. minute je bil rezultat izenačen pri 0:0, nato pa se je prvič na tekmi le zatresla mreža, gol so dosegli aktualni prvaki, za katere je zadel Christian Haidinger. Tri minute zatem je na 2:0 povišal Christian Ban, ki je na koncu zbral tri točke. Tudi v zadnjem delu igre lep čas ni bilo gola, v 52. minuti pa je Ban dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi. Vsega 22 sekund zatem je Antti Kauppila postavil končni izid srečanja.

Tudi obračun v Mariboru je bil napet, zmagovalec je bil znan šele v podaljšku, ki pa se ni končal po željah domačih igralcev. Gostje iz Italije so dvakrat povedli, obakrat pa so domači igralci uspeli izenačiti rezultat. Za izenačenje sta poskrbela Marko Ferlež in Aljaž Ogrizek. Zadnja tretjina se je začela sanjsko za Maribor. V 44. minuti je za prvo vodstvo poskrbel Mitja Sotlar, v 53. minuti pa je Marjan Kovačič povišal na 4:3. Ko je že kazalo, da bodo Lisjaki zmagali, pa se jim je v 59. minuti ob igralcu več pripetila napaka, Neumarkt pa je prišel na zadetek zaostanka. Gostje so iz vrat potegnili vratarja in še v isti minuti izenačili, v podaljšku pa ob igralcu več dosegli zmagoviti zadetek.

Celjani so že v prvi tretjini izgubili vse možnosti, da bi dosegli ugoden rezultat, saj so v tem delu igre prejeli kar pet golov. Tudi nadaljevanje ni bilo nič boljše, gostje so v 51. minuti vodili že z 10:0. Poraz je nato z dvema zadetkoma nekoliko omilil David Planko. Pri Gardeni, ki je prva na lestvici, sta blestela Ruppert Stampfer s štirimi goli in Benjamin Kostner s tremi.

Navijači so na Jesenicah videli šov predvsem enega igralca, Aleša Remarja. Tega hokejisti Zell am Seeja preprosto niso uspeli zaustaviti. Nasprotniku je zabil kar štiri gole, pri dveh pa se je znašel v vlogi podajalca. Sicer pa so se med strelce vpisali še Anže Zupančič, Marjan Manfreda in Urban Sodja. Svoje delo med vratnicama je z odliko opravil Matic Boh, ki je zaustavil vseh 45 strelov na svoja vrata.

Kranjčani so odšli v Italijo k Eppanu po presenečenje, vendar jim to ni uspelo. Eppan je prvo tretjino dobil z 2:0, v 24. minuti je Triglav v igro vrnil Blaž Škrjanec, vendar pa so nato Kranjčani do konca drugega dela igre prejeli še dva gola. V 45. minuti je David Ceresa postavil končni izid srečanja.

Ne spreglejte