Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 10. 2014,
14.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga KHL Jan Muršak CSKA Moskva Žiga Jeglič Rok Tičar Slovan Bratislava Medveščak Zagreb Marcel Rodman SKA Sankt Peterburg

Ponedeljek, 6. 10. 2014, 14.45

8 let

Jan Muršak podajal, CSKA se še naprej ne da

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Moskovčani so na domačem terenu zmagali še enajstič zapored. Tokrat je bil njihov plen novinec iz olimpijskega Soči, ki so ga odpravili s 6:2. V sredo zmaga Slovana in poraz Medveščaka.

Hokejisti CSKA nadaljujejo zbiranje zmag, niz neporaženosti zdaj traja že 11 tekem. Če bi zmagali še na prihodnjih dveh, bi bil njihov zmagoviti niz daljši od tistega, ki ga je letos priredila vodilna ekipa SKA, ki je klonila šele na 13. obračunu sezone. Jan Muršak je ob tokratni zmagi na ledu preživel malce več kot 17 minut, enkrat ustrelil in bil uspešen pri šestih od osmih sodniških metov. Še bolj pomemben podatek je, da je 26-letnik soigralcem do zmage pomagal z dvema podajama – za 4:0 in 5:1. Sicer pa so mrežo zadnje ekipe zahoda zatresli najučinkovitejši hokejist CSKA Stephane Da Costa, Sergej Andronov, (oba po dvakrat), Igor Grigorenko in Vladimir Žarkov. Moskovčani bodo spet na delu v soboto, ko k drugi ekipi lige prihaja Vitjaz iz Podolska.

Slovaški klub je v sredo po natanko tednu dni, ko je na domačem ledu s 5:1 premagal Dinamo iz Rige, prevlado pokazal tudi na gostovanju. Moštvo Žige Jegliča in Roka Tičarja je v latvijski prestolnici slavilo s 4:1 in se povzpelo na sedmo mesto zahodne konference. Oba slovenska napadalca sta bila v postavi, Jeglič je igral malce manj kot 11 minut, sprožil dva strela in dobil dva od treh sodniških metov. Tičar je na ledu preživel 20 sekund več, enkrat ustrelil in dobil kar 10 od 13 sodniških metov. Slovan bo prihodnje srečanje odigral v petek, ko bo gostoval še pri enem Dinamu, in sicer v Minsku.

Medveščak – tudi tokrat v postavi ni bilo Marcela Rodmana – je še tretjič v desetih dneh palice prekrižal z vodilno ekipo lige SKA iz Sankt Peterburga in še tretjič izgubili. Zagrebčani po porazu z 2:5 zasedajo deveto mesto zahoda, nova tekma pa jih čaka v petek, ko bodo točke lovili proti oklepnikom iz Rige.

Ne spreglejte