Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 4. 2012,
19.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andrej Hebar

Torek, 10. 4. 2012, 19.00

8 let

Iz tekme v tekmo dvigoval samozavest in formo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Svetovno prvenstvo divizije I se vedno bolj približuje, 'risi' pa pilijo na treningih še zadnje malenkosti pred začetkom. Največ pozornosti namenjajo sistemu igre ter igri z igralcem več oziroma manj.

Na urniku ''risov'' v tem tednu ni več prostora za prijateljsko tekmo, je pa povsem v znamenju treningov, dvakrat dnevno namreč trenirajo na ledeni ploskvi dvorane Tivoli. Tako bo vse do četrtka, z izjemno srede, ko bodo opravili le dopoldanski trening, popoldan pa je namenjen sproščanju in dvigovanju ekipnega duha. Vsi pa že nestrpno čakajo na petek, ko naj bi se preselili v Stožice. Seveda ob predpostavki, da bo preobrazba v ledeno ploskev dokončana, v nasprotnem primeru bodo v Stožicah prvič zadrsali v soboto.

Časa tako ni več na voljo na pretek, strokovni štab ima le še nalogo, da popravi še zadnje pomanjkljivosti v igri. ''Največ pozornosti namenjamo samemu sistemu igre, 'power-playu' in igri z igralcem manj. Ob tem so še nekatere malenkosti, ki jih uigravamo in skušamo dvigniti na najvišji možen nivo,'' je začetek dejal Andrej Hebar, ki trenutno igra v napadu s Tomažem Razingarjem in Ericom Pancetom, a nam je med vrsticami namignil, da bi lahko prišlo tudi do spremembe: ''Zaenkrat sem zadovoljen, tudi na tekmi nam je šlo dobro, pripravili smo si veliko priložnosti za zadetek. Z njima mi je bilo dobro igrati, še posebej proti Hrvaški, proti kateri smo si pripravili številne priložnosti. Do prvenstva je še nekaj dni, tako da bomo videli, kakšna bo končna podoba reprezentance oziroma kako bodo napadi sestavljeni.'' Po prihodu Roka Pajiča naj bi slednji zaigral skupaj s 'Hebijem' in reprezentančnim kapetanom.

Prav oba krilna napadalca tretjega napada, Hebar in Razingar, sta na pripravah prisotna od samega začetka, le da je 27-letni napadalec prvi teden preživel na kolesu, saj se je s Švedske vrnil s poškodovanim kolenom. Zato se je še kako razveselil štirih pripravljalnih tekem. ''Zame osebno so bile več kot dobrodošle. Iz tekme v tekmo sem pridobival na samozavesti, prav tako pa sem postopoma dvigoval svojo formo. Na zadnji sem le dobil potrditev dobrega dela v pripravljalnem obdobju. Po dobro odigrani tekmi si vedno lahko zadovoljen. Izkazala se je celotna ekipa, zato lahko začetek prvenstva pričakujemo optimistični,'' je ocenil formo Hebar, ki pa se z nasprotniki na prvenstvu še ne obremenjuje preveč: ''Zaenkrat se o nasprotnikih nismo veliko pogovarjali, se pa vsi zavedamo, da bo prvo tekma prvenstva izjemno pomembna. Potrebno bo zmagati, saj je dober štart pomemben tudi za samozavest pred nadaljevanjem tekmovanja.''

Ne spreglejte