Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 11. 2023,
21.32

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Black Wings Linz HK Olimpija IceHL

Petek, 3. 11. 2023, 21.32

5 mesecev, 3 tedne

IceHL, 3. NOVEMBER

V Linzu najprej spomin na tragedijo v Angliji, nato so začeli padati goli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Linz : HK Olimpija | Olimpija je izgubila v Linzu. | Foto BWL/Eisenbauer

Olimpija je izgubila v Linzu.

Foto: BWL/Eisenbauer

Hokejisti HK SŽ Olimpija so izgubili na gostovanju v Linzu in doživeli še 12. poraz v tej sezoni lige Ice. Linz je za zmaje letos zaklet, dobil je namreč tudi dve tekmi v Tivoliju. Zmaji bodo zadnjo tekmo pred reprezentančnim premorom igrali v nedeljo, ko bodo gostili Pustertal.

Beljak ščitniki vratu
Sportal Po tragediji na Otoku so v soseščini že ukrepali

Ljubljančani so v petek gostovali v Linzu, kjer se je tekma začela s čustvenim spominom na v Angliji tragično preminulega ameriškega hokejista Adama Johnsona. Dogodek iz elitne angleške hokejske lige se je dotaknil vseh.  

Linz : HK Olimpija | Foto: BWL/Eisenbauer Foto: BWL/Eisenbauer

Ljubljančani - v postavi zaradi poškodbe ni bilo prvega čuvaja mreže Lukaša Horaka, ki bo izpustil tudi naslednjo tekmo - pa so po prvi tretjini zaostajali z 0:1. Gol za vodstvo je že v tretji minuti dosegel Marco Bruckner. V vratih Olimpije je tokrat mladi Luka Kolin, ki je imel v prvih 20 minutah tekme obilico dela, ustavil je kar 18 strelov na svoja vrata. Ljubljančani so sprožili le osem strelov. Drugo tretjino so zmaji začeli bolj napadalno in že po treh minutah igre prišli do izenačenja. Izkoristili so igralca več in Maris Bičevskis je zabil za 1:1.

Nato so na ledu spet zavladali domači hokejisti, še pred koncem druge tretjine spet povedli, ko je 19-letnega Kolina premagal Brian Lebler, isti strelec pa je za povišanje na 3:1 poskrbel še v peti minuti zadnje tretjine. Marcel Mahkovec je v 51. minuti znižal zaostanek zmajev, ko so ti spet izkoristili "poerr-play", že minuto zatem pa je spet udaril Lebler za vodstvo s 4:2. Pri tem je ostalo do konca tekme in Ljubljančani so doživeli še 12. poraz v sezoni. Kolin je obračun končal z 28 obrambami.

Dunajčani so premagali Vorarlberg Pioneers. | Foto: Rothmund_Pioneers.hockey Dunajčani so premagali Vorarlberg Pioneers. Foto: Rothmund_Pioneers.hockey

Dunaj (Rok Tičar) je premagal Pioneers Vorarlberg (Luka Maver, Matic Podlipnik). Tičar je bil podajalec pri golu za izenačenje na 1:1 in zmagovitem za 3:2 v 62. minuti tekme. Maver in Podlipnik sta po trikrat streljala na vrata Dunajčanov.

Tudi na Koroškem je bil obračun s slovenskim pridihom, Beljak (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič) je na domačem ledu pričakal Gradec (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc) in ga premagal s 3:2. Sabolič in Ograjenšek sta se vpisala med strelce, Tomaževič je bil podajalec pri prvem golu na tekmi.

Celovcu (Jan Muršak, Luka Gomboc) se ni uspelo izogniti tretjemu zaporednemu porazu poskušal. Na gostovanju pri Asiagu je izgubil z 1:2 po podaljšku, pri častnem zadetku Korošcev je podajo prispeval tudi Muršak. V Bolzanu je bila ponovitev lanskega finala s Salzburgom, le da so bili tokrat boljši domači, ki so zmagali s 3:0 in prišli do šeste zaporedne zmage.

Liga ICE

Petek, 3. november

Lestvica

 

HK Olimpija : Asiago
Sportal Dolgega črnega niza je konec! Olimpija le zmagala na domačem ledu.
Ne spreglejte