Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 10. 2024,
21.27

Osveženo pred

2 uri, 7 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Natisni članek

Bolzano HK Olimpija Ljubljana IceHL

Petek, 11. 10. 2024, 21.27

2 uri, 7 minut

ICEHL, 11. oktober

Bolzano izkoristil napake in Olimpijin neučinkovit power-play

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,64
HK Olimpija Ljubljana : Bolzano | Hokejisti Olimpije so na domačem ledu priznali premoč Bolzanu. | Foto Aleš Fevžer

Hokejisti Olimpije so na domačem ledu priznali premoč Bolzanu.

Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti HK Olimpija Ljubljana so v derbiju vrha priznali premoč drugouvrščenemu Bolzanu (2:5). Ta je s pridom izkoriščal napake Ljubljančanov, pri katerih igra z igralcem več znova ni obrodila sadov, in v zadnji tretjini s štirimi goli dokončno strli gostitelje, ki ostajajo tretji. Že v nedeljo ob 15. uri bodo zmaji, pri katerih je debitiral Rudolf Červeny, spet igrali v Tivoliju, gostili bodo vodilni Gradec.

Antti Karhula, Upi Karhula, HK Olimpija Ljubljana
Sportal Olimpija se je hitro vrnila na zmagovalne tirnice, malo uspeha za legionarje

HK OLimpija Ljubljana : Bolzano 2:5 (1:1, 0:0, 1:4).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 2500, sodniki: Režek, Zrnič (glavna), Mantovani, Zgonc.
* Strelci: 0:1 Hults (4.), 1:1 Pance (Sodja, 19.), 1:2 Finoro (Mantenuto, 48.), 1:3 Bradley (Digiacinto, 49.), 2:3 Tomaževič (Pavlin, 50.), 2:4 Frigo (Frank, 56.), 2:5 Gazley (Di Perna, 57.).
* Kazenske minute: Olimpija Ljubljana 4, Bolzano 12.

Ljubljanska Olimpija je na sedmi tekmi nove sezone lige ICE lovila šesto zmago, a ji je to preprečil drugi Bolzano. Domačim je možnosti za kaj več danes odnesla predvsem slaba igra ob številčnih prednostih. Imeli so kar pet power playev, a niso izkoristili niti ene takšne priložnosti za zadetek. Po drugi strani pa se je Bolzano, ki je v Ljubljano prišel kot druga ekipa lige (Ljubljančani so tretji), spet izkazal kot trdna ekipa, ki izkorišča svoje priložnosti.

Rudolf Červeny je debitiral za Olimpijo. | Foto: Aleš Fevžer Rudolf Červeny je debitiral za Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer Prvo so gostje izkoristili že takoj na začetku, ko se je napadalec gostov znašel sam pred Lukašem Horakom in ga premagal. Domači so se vrnili v igro v 19. minuti, ko sta Žiga Pance in Jaka Sodja izvedla protinapad z dvojno podajo, pod prečko pa je zadel Pance.

A nadaljevanje ni bilo tako učinkovito. Ob prvi številčni prednosti v drugem delu igre je sicer Rudolf Červeny, nova okrepitev zeleno-belih, zadel okvir vrat, pozneje pa so imeli še eno takšno prednost, vendar brez izrazitih priložnosti pred Samom Harveyjem. Na drugi strani je imel precej več dela v drugi tretjini Horak, a je zaustavil vse strele.

V zadnji tretjini pa je nato prišla kazen za neučinkovitost: Bolzano (na koncu je bilo razmerje v strelih 41-31 za goste) je povedel v 48. minuti po napaki v domači obrambi, podobno pa je bilo tudi minuto in pol pozneje, ko so Južni Tirolci zadeli še tretjič.

Zmaje v nedeljo ob 15. uri čaka domača tekma z Gradcem. | Foto: Aleš Fevžer Zmaje v nedeljo ob 15. uri čaka domača tekma z Gradcem. Foto: Aleš Fevžer

Olimpija se je na kratko še vrnila, po podaji kapetana Žige Pavlina je plošček pred vrati zadel v drsalko Blaža Tomaževiča in končal v mreži. A sledil je še en hiter odgovor Bolzana, po zaostanku z 2:4 pa so domači tvegali še brez Horaka že tri minute in pol pred koncem, kar pa se je končalo s še enim zadetkom nasprotnikov.

Gradec ostaja vodilni

Olimpija se bo v nedeljo zoperstavila še enemu moštvu, ki letos kotira visoko. V Tivoli prihaja vodilni Gradec slovenskega napadalca Roka Tičarja. Graški panterji so tokrat na domačem terenu slabo začeli, v šesti minuti so zaostajali z 0:2, a so pozneje stvari postavili na svoje mesto. Tičar je zadel za izenačenje na 2:2, lani najvidnejši člen napada Olimpije Trevor Gooch pa je zadel za zmago s 3:2.

Prvak Salzburg je proti Pustertalu sredi tekme vodil s 4:1, na koncu pa po izvajanju kazenskih strelov izgubil (5:6). Dunaj je tesno premagal Asiago, Beljak pa s 5:3 Pioneers Vorarlberg.

Nedeljski družinski dan v Tivoliju  V nedeljo bodo v Tivoliju gostovali graški panterji, obeta se družinski dan. | Foto: 99ers V nedeljo bodo v Tivoliju gostovali graški panterji, obeta se družinski dan. Foto: 99ers

Nedeljska tekma v Tivoliju se bo začela že ob 15. uri, dogajanje pa že okoli 13.30, ko bo v navijaški coni še posebej pestro. Predstavili se bodo Mali pustolovci, njihovi škrati iz Začaranega gozda so za najmlajše pripravili trenje orehov, streljanje z gozdnim katapultom, barvanje volčjih mask, izvijanje matic in vijakov ter igro tri v vrsto ... Otroci do 14. leta starosti si bodo lahko tekmo v spremstvu odrasle osebe ogledali brezplačno, na tekmi bo otrokom namenjena posebna tribuna, po njej pa se bodo lahko srečali z igralci in se jim pridružili na ledu.

ICEHL, 11. oktober

Lestvica

Preberite še:

Innsbruck : hk olimpija
Sportal Konec zmagovitega niza Olimpije
Unia Oswiecim
Sportal Sijajna evropska zgodba Zupančičevih se nadaljuje, Muršakovi slavili po preobratu
Ne spreglejte