Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2016,
18.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Luka Gračnar Klemen Pretnar Junost Minsk Red Bull Salzburg hokej hokejska liga prvakov legionarji

Ponedeljek, 12. 9. 2016, 18.16

6 let, 7 mesecev

Hokejska liga prvakov, 1/16-finala

Pretnarjeve čakajo aktualni prvaki tekmovanja, Gračnarjeve pa švicarski

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Oba kluba s slovensko udeležbo sta uspešno prestala skupinski del lige prvakov in se uvrstila v šestnajstino finala. Žreb v Helsinkih je določil, da se bo Junost Minsk Klemena Pretnarja udarila s švedsko Frölundo, aktualno prvakinjo tekmovanja, Salzburg Luke Gračnarja pa se bo zoperstavil Bernu.

Klemen Pretnar, ki je del lanske sezone branil barve Dunaja, zdaj pa igra za Junost iz Minska, se bo v šestnajstini finala lige prvakov pomeril z aktualno prvakinjo tekmovanja Frolundo. | Foto: Sportida Klemen Pretnar, ki je del lanske sezone branil barve Dunaja, zdaj pa igra za Junost iz Minska, se bo v šestnajstini finala lige prvakov pomeril z aktualno prvakinjo tekmovanja Frolundo. Foto: Sportida

Skupinski del lige prvakov, v katerem je sodelovalo 48 klubov, razdeljenih v 16 skupin s po tremi moštvi, se je pred dnevi končal. V boju smo imeli dva legionarja in oba sta uspešno prestala prvi izločilni krog (izpadlo je 16 klubov). Branilec Klemen Pretnar je z Junostjo iz Minska v skupini L za las ujel drugo mesto, Salzburg vratarja Luke Gračnarja pa je drugo mesto, ki je še vodilo v izločilne boje, v skupini P zasedel suverno.

Avstrijskega prvaka Red Bull Salzburg, za katerega brani Luka Gračnar, čaka Bern, ki v skupinskem delu ni izgubil niti točke. | Foto: Sportida Avstrijskega prvaka Red Bull Salzburg, za katerega brani Luka Gračnar, čaka Bern, ki v skupinskem delu ni izgubil niti točke. Foto: Sportida

Oba Slovenca sta v ponedeljek dobila nasprotnika. Rdeči biki iz Solnograške se bodo v  šestnajstini finala  pomerili z enim od dveh klubov, ki sta na štirih tekmah skupinskega dela zbrala vseh 12 točk. Nasprotnik avstrijskega prvaka bo švicarski prvak Bern.

Beloruski prvak Junost, katerega barve brani Pretnar, pa se bo za osmino finala udaril z aktualnim švedskim prvakom in aktualnim prvakom tega tekmovanja, s Frölundo iz Göteborga.

Moštva bodo v  šestnajstini finala odigrala dve tekmi, eno doma in eno v gosteh. Prve tekme bodo na sporedu 4. oktobra, druge pa teden pozneje. Če bo Junosti uspel podvig, se bo za četrtfinale bojevala z zmagovalcem nemško-švicarskega para Eisbaren Berlin–EV Zug, Salzburg pa bi v primeru napredovanja v osmini finala palice prekrižal z zmagovalcem finsko-švedskega para JYP–Skellefteå AIK.

Razpored hokejske lige prvakov za sezono 2016/17:

1/16-finala: 4. oktober in 11. oktober (Junost Minsk (Klemen Pretnar) – Frölunda, Red Bull Salzburg (Luka Gračnar) – Bern)
osmina finala: 1. november in 8. november
četrtfinale: 6. december in 13. december
polfinale: 10. januar in 17. januar 2017
finale: 7. februar 2017

Ne spreglejte