Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 11. 2020,
12.20

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Koronavirus Val Pusteria HK Olimpija Alpska liga

Ponedeljek, 9. 11. 2020, 12.20

3 leta, 5 mesecev

Četrtkova tekma med zmaji in Pustertalom prestavljena na december

Koronavirus meša štrene: prestavljena še ena tekma Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
HK Olimpija Gregor Polončič | Olimpija bi morala v četrtek gostiti Pustertal, a je srečanje prestavljeno na 1. december. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija bi morala v četrtek gostiti Pustertal, a je srečanje prestavljeno na 1. december.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Epidemija covid-19 je znova posegla v spored Alpske lige. Tokrat je na prošnjo HK SŽ Olimpija prestavljena četrtkova tekma s Pustertalom, ki bi jo morali gostiti Ljubljančani. Nov datum srečanja je 1. december. 

HDD Sij Acroni Jesenice Mitja Šivic
Sportal Koronavirus jih je precej zdelal: Prava mala katastrofa

Na obračun dveh najmočnejših moštev zadnjih let v Alpski ligi bo treba še počakati. Novi koronavirus je namreč odnesel četrtkovo srečanje med HK SŽ Olimpijo in Val Pusterio, ki bi se morala pomeriti v Tivoliju. Za prestavitev so tokrat zaprosili v zeleno-belem taboru. Ekipi sta se že dogovorili za nov termin, in sicer si bosta nasproti stali 1. decembra.

Pri Olimpiji so pretekli teden potrdili okužbo z novim koronavirusom, del ekipe, ki je bil v stiku z okuženim, je v izolaciji, v tej naj bi bil do srede. Opravili so hitre teste, počasi se vračajo v pogon.

Derbi prestavljena za dva tedna

To je še druga prestavljena tekma Ljubljančanov v tem tednu. V torek bi se morali na slovenskem derbiju v Podmežakli udariti z Jeseničani, a je koronavirus slednje v zadnjih dveh tednih močno zdesetkal (pozitivnih je bilo 21 testov od 30), tako da se je večina šele v soboto vrnila na treninge.  V torek bi se morala Olimpija v Podmežakli pomeriti z Jesenicami, a je dvoboj prestavljen na 24. novembra. | Foto: Grega Valančič/Sportida V torek bi se morala Olimpija v Podmežakli pomeriti z Jesenicami, a je dvoboj prestavljen na 24. novembra. Foto: Grega Valančič/Sportida

Derbi je prestavljen za dva tedna, rdeči in zeleni se bodo za točke državnega prvenstva na Gorenjskem pomerili 24. novembra. Le dva dni zatem je na sporedu dvoboj v Tivoliju.

V soboto Vipiteno 

Ljubljančani so zadnjo tekmo Alpske lige odigrali 24. oktobra, teden zatem bi se morali srečati z Rittnom, a so tudi to tekmo, takrat zaradi obolelih v italijanskem taboru, prestavili.

Naslednji alpski dvoboj Olimpije je predviden za soboto, ko naj bi v Tivoliju gostoval Vipiteno. Za zdaj tekma ostaja na sporedu. Jeseničani bodo takrat gostovali pri Feldkirchu.

Preberite še:

HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Jeseničani se po kopici pozitivnih testov počasi vračajo v pogon
Matjaž Kopitar
Sportal Matjaž Kopitar: Bolj kot to, da se ne vidimo, me skrbi, da nekatere lige stojijo
Ne spreglejte