Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 10. 2013,
21.06

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Sobota, 19. 10. 2013, 21.06

8 let, 5 mesecev

''Hat-trick'' Kopitarjevih podaj za suvereno zmago nad Dallasom (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Kopitarjevi Kralji so s 5:2 ugnali Dallas, Hrušičan je k zmagi prispeval tri podaje. Prvič v sezoni so slavili Hudiči, do prve zmage v gosteh Edmonton, do prvega zadetka v karieri vratar Mike Smith.

Kalifornijsko moštvo si je šesto zmago sezone zagotovilo v zadnjem delu, ko so zadeli Drew Doughty, Kyle Clifford in Matt Greene (prazna mreža), saj je bil rezultat pred drugim odmorom poravnan na 2:2. Za prvake iz sezone 2011/2012 je bil v prvi in drugi tretjini po enkrat natančen Justin Williams, za Zvezde sta zadela Tyler Seguin in Rich Peverley. Anže Kopitar je igral dobrih 19 minut, sprožil štiri strele in v statistiko vpisal tri podaje. Podal je ob prvih dveh zadetkih Kraljev in za vodstvo 3:2. Legionarjevo moštvo je trenutno na šestem mestu zahodne konference.

Prvo zmago sezone so si priigrali hokejisti New Jersey Devils, ki so po osmih tekmah le slavili, s 4:0 so ugnali Rangerse. Premierno zmago v gosteh so dosegli Naftarji, ki se z Ottawe vračajo s polnim izkupičkom. Najbolj zaslužna moža sta bila Ryan Nugent-Hopkins (dva zadetka in podaja) in 97,2-odstotni vratar Devan Dubnik, ki je zaustavil 35 poskusov. Veselje je pokvarila poškodba kolena Taylorja Halla, na katerega je naletel branilec Eric Bryba. ''Ne vemo, za kako resno poškodbo gre, a ko se hokejist ne vrne iz garderobe in ne nadaljuje tekme, veš, da ne bo odsoten le dan ali dva,'' je bil po tekmi v skrbeh trener Dallas Eakins.

Višja zmaga je uspela Kosmatincem iz Bostona, ki so v mreži Tampe zanetili petardo. Vodilno moštvo vzhodne konference Pittsburgh je v zgodnjem obračunu dneva po kazenskih strelih le uspelo streti odpor Vancouvra, v loteriji je bil najbolj natančen Jevgenij Malkin, Sidney Crosby je k zmagi prispeval zadetek in dve podaji. Loterija je odločala tudi na tekmi med panterji s Floride in Minnesoto, bolj prešernih obrazov so ledeno ploskev zapustili prvi. Bolj gladko pa so s tekmeci opravili Kojoti iz Phoenixa, ki so s 5:2 odpravili Detroit, zadnji zadetek je tik pred piskom sirene, ko so rdeča krila poskušala brez vratarja, dosegel čuvaj mreže Mike Smith, ki je postal 11 vratar z zadetkom v ligi NHL (najuspešnejši vratar, s tremi zadetki, je Martin Brodeur).

Še naprej z uspešnimi nastopi nadaljujeta najuspešnejši moštvi zahodne konference, ki sta si v četrtek privoščili sploh edini poraz v sezoni, hokejisti Colorada so tokrat odpravili Buffalo, ''morski psi'' pa ničesar niso prepustili naključju na obračunu s Calgaryjem.

Ne spreglejte