Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 9. 2014,
17.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sapa Fehervar liga EBEL

Torek, 9. 9. 2014, 17.31

8 let

"Franky" še vedno eden od glavnih adutov. V napadu še en nekdanji zmaj.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Sape Fehervar bodo v deveti sezoni lige EBEL poskušali še petič zaigrati v končnici. Lahko četa Roba Pallina, v kateri je po novem nekdanji zmaj Judd Blackwater, preseže lanski četrtfinale?

Madžari so tik pred lansko sezono, ko je na vrat na nos šila in kopita pobral strateg Marty Raymond, trenersko taktirko zaupali do takrat pomočniku Robu Pallinu. Številni so mislili, da bo Američan morda le vmesna rešitev, a je vodstvo prepričal, da je vreden zaupanja. Potem ko je s hudiči redni del končal na šestem, razigravanje pred končnico pa na četrtem mestu, so njegovi varovanci v četrtfinalu naleteli na pretrd oreh – s 4:2 v zmagah (vodili so že z 2:0) jih je izločil poznejši podprvak Dunaj. Pallinova desna roka bo še naprej nekdanji madžarski hokejist Tamás Sille.

Lani so se med vratnicama Sape zvrstili štirje hokejisti, Christian Engstrand, Josh Robinson, Miklos Rajna in Daniel Kornakker. Prvi se je na Madžarsko preselil sredi sezone in si hitro pridobil zaupanje ter branil skoraj ves čas izločilnih bojev. Šved se je po sezoni preselil nazaj na sever in bo srečo poskusil v elitni finski ligi. Ostal je dobri znanec Rajna, prva izbira pa bo prav tako stari znanec Szekesfehervarja Zoltan Hetenyi.

Franky še vedno udarni as, prihaja še en nekdanji zmaj

V napadu bodo še naprej računali na najučinkovitejšo kanadsko navezo lanske sezone Andrewa Sarauerja in Franka Banhama (na 60 tekmah 43 točk oziroma na 54 tekmah 52 točk), ki dokazuje, da pri 40 letih nikakor še ni za odpis. Zadetke bodo še naprej pričakovali tudi od domačih moči, kot sta Csaba Kovacs in Istvan Bartalis, v domovino se je po dveh sezonah čez lužo, kjer je zadnjo sezono igral v ligi ECHL, vrnil Gergo Nagy.

Da bo vse skupaj še bolj strupeno, so napad okrepili še s tremi ostrostrelci omenjene lige. Med temi je tudi nekdanji zmaj in prvo ime Ontario Reign Judd Blackwater.

Obrambo Sape, v kateri je kar nekaj izjemno mladih domačih fantov, bosta ob izkušenejših Attili Orbanu in Benceju Sziranyju vodila Kanadčana Aaron Brocklehurst in hrust Ryan Martinelli, ki sta lani igrala v Nemčiji.

V pripravljalnem obdobju so odigrali sedem tekem in na račun vpisali štiri zmage (s 5:3 so premagali Zvolen, s 3:2 Pieštany, s 7:1 Landshut, s 5:2 HDD Olimpijo) in tri poraze (z 0:4 so izgubili s Tychi in Straubing Tiger, z 2:3 po kazenskih strelih pa z Gradcem).

Ne spreglejte