Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 9. 2015,
8.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Innsbruck Fabian Dahlem Andrej Hebar

Nedelja, 13. 9. 2015, 8.41

8 let

Fabian Dahlem: Od nekaterih fantov pričakujem več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Ob koncu tekme smo imeli kar nekaj priložnosti, a nismo znali zadeti. In tu je nastala razlika. Na tem se moramo učiti," je po uvodni tekmi Olimpije v novi sezoni dejal trener Fabian Dahlem.

Zmaji so novo tekmovalno obdobje odprli proti okrepljenemu Innsbrucku, ki je v Tivoliju v soboto zvečer zasluženo slavil. Tirolci, imeli so veliko več priložnosti kot Olimpija – ta je agresivnejši obraz prikazala šele v zadnji tretjini, ko je lovila izenačenje –, so eno od takšnih z igralcem več znali izkoristiti v drugi tretjini, ko so se domači igralci kot po tekočem traku vrstili na kazenski klopi. Končnih 2:0 pa so postavili z zadetkom v prazen gol.

"Mislim, da smo kakšnih 40 minut igrali dobro. Prva tretjina je bila dokaj solidna, v drugi smo imeli veliko izključitev, a smo res dobro odigrali ob igralcu manj. Dobro je posredoval tudi naš vratar, ki nas je držal v igri. Ob prvem nastopu v Tivoliju se je res izkazal. V zadnjem delu smo poskušali vse, da bi izenačili, a žal smo igrali proti izjemno izkušeni ekipi, ki nikakor ni podobna lanski ekipi Innsbrucka," se je nemški trener Fabian Dahlem po porazu sprehodil skozi tretjine in sedmi sili priznal, da ni bil navdušen z igro prav vseh varovancev: "Morali bomo še bolj trdo delati pred nasprotnikovim golom. Mislim, da se je kar nekaj fantov kot ekipa izjemno bojevalo, pričakujem pa več od nekaterih drugih. Oni to dobro vedo. V nedeljo imamo novo tekmo in poskušali bomo premagati Beljak."

Če bi imeli igralce takšnega kalibra …

Olimpijo je že v pretekli sezoni marsikdaj tepla neučinkovitost, ki se je v njeno igro prikradla tudi v soboto. "Dajte mi 100 tisoč evrov, pa bom priskrbel Ulmerja (Jeffa, op. a.) in Hahna (Derek, op. a.) … No, Ulmerja sploh nočem imeti. A če bi imeli igralce takšnega kalibra, bi tudi mi več zadevali. Naš proračun je, kakršen pač je. Ob koncu tekme smo imeli kar nekaj priložnosti, a nismo znali zadeti. In tu je nastala razlika. Iz tega se moramo nekaj naučiti. Zagotovo bomo morali še trdneje delati. Smo se pa bojevali do konca," je Nemec odgovoril na vprašanje, ali meni, da bodo do zadetkov prihajali le s težavo.

Z neučinkovitostjo se ne želi obremenjevati niti Andrej Hebar, ki po porazu ni mogel biti zadovoljen, a se je tolažil, da sta že v nedeljo nov dan in nova tekma.

"Imeli smo svoje priložnosti, a nam ni uspelo dati gola. Na to nočem gledati negativno, saj v naši slačilnici vselej stremimo k pozitivnim stvarem. Treba bo pogledati video in analizirati stvari ter se iz tega poraza nekaj naučiti."

"Imeli smo svoje priložnosti, a nam ni uspelo dati gola. Na to nočem gledati negativno, saj v naši slačilnici vselej stremimo k pozitivnim stvarem. Na prijateljskih tekmah smo že dokazali, da znamo zadeti, tokrat nismo, a s tem se ne smemo obremenjevati. Treba bo pogledati video in analizirati stvari ter se iz tega poraza nekaj naučiti," je razmišljal 31-letnik in iz srečanja potegnil tudi nekaj pozitivnega: "Mislim, da sta bili precej pozitivni stvari ti, da smo se bojevali vseh 60 minut, do konca, in da ob izključitvah, ki smo jih imeli, nismo prejeli zadetka."

Ljubljančani prav veliko časa za analize ne bodo imeli, saj že ob 17.30 gostijo Beljak, ki je včeraj z 2:3 izgubil z Dornbirnom – zadetek in podajo je ob porazu prispeval Miha Verlič.

Ne spreglejte