Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 7. 2014,
14.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga EBEL Red Bull Salzburg Graz 99ers

Četrtek, 3. 7. 2014, 14.44

8 let

Dunajčani računajo na novo moč iz lige AHL, graški panterji "pogledali" na Dansko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ne tako kot v ligi NHL, a tudi na trgu lige EBEL je vroče. Dunaj pozdravlja AHL-ovca Krisa Foucaulta, Gradec ima tri nove okrepitve, Salzburg po Hughesu pripeljal še mladega avstrijskega upa.

Moštvo iz avstrijske prestolnice, vodil ga bo zmagoviti trener lanske sezone Tom Pokel, je okrepil 23-letni Kris Foucault. Kanadčan je zadnje tri sezone preživel v ligi AHL, kjer je lani za Iowa Wild na 58 tekmah vpisal 11 zadetkov in prav toliko podaj. Na Dunaju so navdušeni predvsem nad hitrostjo napadalca, za katerega bo to prva sezona v Evropi.

Ekipo so osvežili tudi v Gradcu, kjer si nikakor ne želijo ponoviti lanske sezone, ko so ostali brez končnice. Panterji so bogatejši za dva napadalca in enega branilca, poslovili pa so se od Olivierja Labella. Willie Coetzee je 23-letnik, ki je zadnjo sezono zaradi poškodbe kolena odsedel, je pa svoje veščine v napadu pokazal leto poprej, ko je v ligi ECHL na 64 tekmah statistiko obogatil z 68 točkami. Iz danskega podprvaka Herning pa prihajata Slovak Tomaš Petruška in izkušeni ameriški branilec Mitch Ganzak. "Lansko sezono smo končali pod pričakovanji, letos želimo višje. Imamo nov koncept in tudi suhi treningi potekajo pod novim strokovnim vodstvom. Zanašamo se na mlade fante in nekaj veteranov," je upanje na boljšo sezono izrazil član uprave Herbert Jerich.

Innsbruck računa na 33-letnega centralnega napadalca, starega znanca lige NHL, v kateri je igral med letoma 2001 in 2008. Kris Beech je večji del lanske sezone preživel v prvi nemški ligi pri Straubingu (36 tekem, osem zadetkov, 24 podaj), sedem tekem in šest točk (trije zadetki in tri podaje) pa je ob koncu sezone prispeval v statistiko Dunaja. Drugi "prebežnik" znotraj razširjenega avstrijskega prvenstva je 21-letni avstrijski napadalec Alexander Rauchenwald, ki bo Beljak prihodnjo sezono zamenjal za Salzburg.

Pri edinem slovenskem predstavniku v ligi EBEL je za zdaj še vse mirno, kar zadeva prestope. Olimpija je pred dnevi sklenila dvoletno sodelovanje z mladim vratarjem, 18-letnim Tomažem Trelcem, sicer pa so uradno pod pogodbo za prihodnjo sezono le še vratar Aleš Sila in napadalci Gregor Koblar, Miha Pejsak, Žiga Pešut, Jure Sotlar in Jaka Zdešar.

Ne spreglejte