Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 1. 2022,
17.29

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

4

Natisni članek

HK Triglav Kranj HK Slavia Junior državno prvenstvo HK Olimpija HDD Jesenice

Sreda, 26. 1. 2022, 17.29

2 leti, 2 meseca

Državno prvenstvo, polfinale, prvi tekmi

Olimpija in Jesenice začela s polfinalom, Slavija in Kranj še ne bosta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

4

HDD Sij Acroni Jesenice HK Olimpija polfinale DP Oscar Fröberg Žiga Pance | Hokejisti Olimpije so na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva večnega tekmeca z Jesenic premagali s 3:0. | Foto Grega Valančič/Sportida

Hokejisti Olimpije so na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva večnega tekmeca z Jesenic premagali s 3:0.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva, v katerem se v enem od parov merita večna tekmeca, so hokejisti HK SŽ Olimpija v torek v gosteh s 3:0 premagali HDD Sij Acroni Jesenice in si pred povratnim srečanjem (predvideno je 8. februarja) priigrali lepo prednost. V drugem paru morata palice prekrižati HK Triglav Kranj in HK Slavija Junior, a je prišlo do novega zamika zaradi zdravstvenih težav v kranjskem klubu. V polfinalu igrajo po sistemu boljši z dveh tekem.

Poročilo s tekme:

HDD Sij Acroni Jesenice HK Olimpija polfinale DP
Sportal Prvi polčas pripadel Ljubljančanom

V nasprotju z zadnjimi leti, ko sta se največja slovenska tekmeca z Jesenic in iz Ljubljane vselej srečevala v finalu domačega prvenstva, je bilo še pred koncem rednega dela jasno, da letos večnega derbija v finalu ne bo. Aktualni državni prvaki Jeseničani so redni del končali na prvem mestu, Olimpija, ki je v rednem delu igrala z mlado ekipo, izjemi sta bila derbija, pa na četrtem. 

Zmaji in železarji se tako merijo že v polfinalu, v katerem moštva po spremembi igrajo po sistemu boljši z dveh tekem. Sprva je bilo mišljeno, da bodo igrali na dve zmagi, a so pri HZS zaradi več prestavitev tekem zaradi covid-19 in zgoščenega urnika tekem v drugih tekmovanjih sistem spremenili. 

Rok Kapel je načel mrežo Oscarja Fröberga. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rok Kapel je načel mrežo Oscarja Fröberga. Foto: Grega Valančič/Sportida Uvodno polfinalno srečanje v dvorani Podmežakla je s 3:0 pripadlo Ljubljančanom, Jeseničani pa so obžalovali neučinkovitost, vratar zmajev Paavo Hölsä je zaustavil vseh 20 strelov domačih, ki so dvakrat zadeli tudi okvir vrat. Na drugi strani je Oscar Fröberg iz 35 strelov prejel tri zadetke.

Prvega v 13. minuti, ko je odbitek z bližine v gol pospravil Olimpijin novinec Rok Kapel.

Žigi Urukalu je z ledu pomagala zdravniška služba, sledijo pregledi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Žigi Urukalu je z ledu pomagala zdravniška služba, sledijo pregledi. Foto: Grega Valančič/Sportida V 48. minuti so po daljšem ogledu videoposnetka gol za 2:0 priznali Tadeju Čimžarju, za končnih 3:0 pa je tri minute pred koncem zadel še Miha Zajc.

Jeseničani niso izgubili le tekme, temveč tudi pomembnega člena obrambe. Na začetku druge tretjine je Žiga Urukalo z nogama nerodno priletel v ogrado, z ledu ga je odpeljalo zdravniško osebje.

 Drugi derbi je predviden v torek, 8. februarja, v Tivoliju.

Fotogalerija s  tekme (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 33

Ljubljančani z rezultatom zadovoljni, Jeseničani obžalovali neučinkovitost

"V prvi smo bili precej boljši nasprotnik, oni so do priložnosti prišli le ob power-playu. V drugi smo se ustavili, prišli smo v slačilnico in mislili, da bo šlo preprosto naprej. Kljub temu da smo jih nastreljali, v tem delu nismo bili dobri. To je dejstvo. V tretji smo se dvakrat odlično ubranili, ujeli ritem, bili nato spet dobri, po drugem golu za kakšno minuto, dve spet padli, na koncu pa zabili še tretjega. Z rezultatom sem zadovoljen, v igri pa lahko popravimo še veliko stvari. Predvsem konstantnost 60 minut. Daleč od tega, da bi bilo končano," je po zmagi dejal trener Mitja Šivic.

"Na žalost smo bili danes neučinkoviti, velikokrat nam je malo zmanjkalo. Prečka v tretji tretjini, v drugi se je plošček dvakrat peljal po golovi črti, nikakor ni želel v gol. Nato pa drugi prejeti zadetek ... Ne želim preveč komentirati, a menim, da je bila napaka sodnikov ob ogledu videoposnetka. Smo šele na polovici polfinala. 3:0 je odprt rezultat. V Ljubljano gremo menjavo po menjavo. Na koncu bomo videli, kam nas bo to pripeljalo," pa je v izjavi za Hokej Tv razmišljal kapetan Jeseničanov Gašper Glavič.

Za drugo finalno vstopnico Slavija in Triglav, toda kdaj?

V drugem polfinalu si bosta nasproti stali druga in tretja ekipa rednega dela HK Slavija Junior in HK Triglav Kranj. Založani so v četrtfinalu z 2:0 v zmagah izločili Celjane, Kranjčani pa z 2:0 Blejce. Moštvi sta v rednem delu tekmovanja na medsebojnih tekmah zmagali vsako po enkrat, oktobra je s 4:2 zmagala Slavija, novembra s 4:1 Triglav.

Prvo polfinalno tekmo bi morali ekipi odigrati že v sredo, obe ta teden, a je prišlo do novih težav zaradi okužb s koronavirusom. Tako so iz kransjega kluba sporočili, da morajo obe tekmi prestaviti, z zdaj pa nov datum še ni znan.

Zanimivo je, da sta ta kluba v četrtfinalu svoje delo opravila po predvidenem urniku in brez zapletov.

Državno prvenstvo, polfinale, prvi tekmi*

Torek, 25. januar
HDD Sij Acroni Jesenice : HK SŽ Olimpija 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
0:1 Kapel (Štebih, Tomaževič, 13.), 0:2 Čimžar 48., 0:3 Zajc (Čimžar, Piche, 57.)
Poročilo s tekme

Sreda, 26. januar
HK Triglav Kranj - HK Slavija Junior (druga tekma bo v soboto, 29. januarja)

*Igrajo po sistemu boljši z dveh tekem. Prva tekma se tako lahko konča neodločeno. Na drugi tekmi se v primeru enake razlike v golih kot na prvi tekmi (večje število golov v gosteh ne šteje) igra dolgi 20-minutni podaljšek s petimi igralci v polju do zlatega gola. V primeru, da v 20 minutah ni gola, se igra novi podaljšek do zlatega gola oziroma 20 minut in tako naprej.

Ne spreglejte