Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 12. 2020,
20.01

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

HD Hidria Jesenice HDD Jesenice državno prvenstvo

Sobota, 26. 12. 2020, 20.01

3 leta, 4 mesece

Andrej Tavželj po zlomu podlahtnice na daljši prisilni počitek

Slabe novice iz tabora železarjev, ki so se od 2020 poslovili z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
HDD Jesenice, HK SŽ Olimpija Alpska liga Andrej Tavželj | Kapetan HDD Sij Acroni Jesenice Andrej Tavželj je utrpel zlom podlahtnice, tako da bo z ledenih ploskev odsoten vsaj dva meseca.  | Foto Peter Podobnik/Sportida

Kapetan HDD Sij Acroni Jesenice Andrej Tavželj je utrpel zlom podlahtnice, tako da bo z ledenih ploskev odsoten vsaj dva meseca.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Iz tabora HDD Sij Acroni Jesenice prihaja informacija, da si je kapetan Andrej Tavželj zlomil podlahtnico in bo z ledenih ploskev odsoten vsaj dva meseca. Njegovi soigralci so na sobotni tekmi državnega hokejskega prvenstva po zaostanku z 1:2 v drugi tretjini dosegli šest zadetkov in s 7:2 premagali "mlajše železarje" HD Hidria Jesenice. To je bila zadnja tekma HDD Sij Acroni Jesenic v letu 2020.

HK Olimpija Gregor Polončič
Sportal Olimpija do pričakovane zmage

Pri HDD Sij Acroni Jesenice bodo lep čas pogrešali kapetana Andreja Tavžlja. Izkušeni branilec je na treningu prejel plošček v roko in ob tem utrpel zlom podlahtnice. Tavželj je že uspešno prestal operacijo, poškodba pa ga bo od ledenih ploskev oddaljila za vsaj dobra dva meseca, so zapisali na uradni spletni strani gorenjskega kolektiva, ki je bil že na začetku sezone prav na branilskih mestih najbolj podhranjen. 

Med prestopnim rokom je v četi glavnega trenerja Mitje Šivica prišlo do nekaterih sprememb. Železarjem se je do konca sezone priključil stari znanec rdečega dresa, 20-letni vratar Žiga Kogovšek, ki je bil njihov član že v zadnjih treh sezonah. Registrirali so tudi 17-letnega Lana Matijo Jana. Ta bo za HDD Sij Acroni Jesenice do konca sezone nastopal v Alpski hokejski ligi, v državnem prvenstvu in ligi IHL pa bo po informacijah kluba igral za ekipo Celja. Jan je sezono sicer začel v Ljubljani, pri HK SŽ Olimpija, a se, tako kot oče Ivo, ki je bil kratek čas glavni trener, od nje poslovil. 

Ahmet Jakupovič bo po novem za železarje igral tudi v državnem prvenstvu, Maj Tavčar, Žan Primožič in Maks Perčič pa bodo v dresu HD Hidria Jesenice nabirali dodatne minute v ligi IHL. Po slabem mesecu dni se je od Jeseničanov poslovil Matic Török, ki se je vrnil na Finsko.

Državno prvenstvo

Sobota, 26. december
HD Hidria Jesenice : HDD Sij Acroni Jesenice 2:7  (2:1, 0:6, 0:0) 

Lestvica DP

Preberite še: 

Bled Jesenice Hokej
Sportal Jeseničani pričakovano slavili, Celjani presenetili Triglav
Sportal Popoln preobrat Mariborčanov, Robar se je vrnil med igralce
Ne spreglejte