Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2013,
22.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga EBEL Black Wings Linz

Petek, 30. 8. 2013, 22.16

8 let

Dobri nakupi so ostali, prekaljeni maček na trenerski klopi tudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za črnimi krili sta končnici, v katerih so izpadla v polfinalu. Rob Daum si zagotovo želi ponovitve sezone 2011/2012, ki bi se ji lahko približal. Najboljše varovance lanskega leta je namreč obdržal.

Glavni strateg Linza ostaja Rob Daum. Kanadčan, ki že 25 let deluje v trenerskih vodah, bo "črna krila" vodil četrto leto zapored. Največji dosežek je s hokejisti iz Zgornje Avstrije dosegel v svoji premierni sezoni 2011/2012, ko je za seboj pustili vso konkurenco. Sledila sta dva izpada v polfinalu, leta 2013 so jih izločili poznejši prvaki Celovčani, letos pa podprvaki iz Salzburga.

Vodstvo kluba med poletjem ni veliko nakupovalo, prišla sta le dva napadalca in branilca. Iz Salzburga sta se v Linz preselila Fabio Hofer in mladi branilec Niklas Mayrhauser, iz Bolzana je prišel izrazito ofenzivno naravnani branilec Sébastien Piché (na 63 tekmah je vknjižil 54 točk), iz AHL pa Američan Chad Rau. Se bodo pa morali znajti brez kar štirih, ki so obesili drsalke na klin, a se bo morda kdo od njih še vrnil v tekmovalni pogon. Med četverico sta Američana Andy Hedlund in Pat Leahy ter domačina Michael Mayr in pri komaj 24 letih vratar Lorenz Hirn.

Bo pa Daum lahko računal na najučinkovitejše može iz pretekle sezone, v kateri so v polno zadeli z nakupom kanadske napadalne dvojice Jason Ulmer in Brad Moran (Ulmer ima na 62 tekmah 66 točk, Moran na 58 tekmah prav toliko točk). Morda so večji izkoristek pričakovali od Andrewa Kozeka, prvega strelca Dornbirna v predpretekli sezoni, a so tudi z njegovim prispevkom lahko zadovoljni.

Veseli pa jih lahko tudi dvoletno podaljšanje sodelovanja s Kanadčanom s hrvaškim potnim listom, in sicer vratarjem Michaelom Ouzasom. Tudi 29-letnik se jim je pridružil pred preteklo sezono, ko so opravili kar nekaj posrečenih nakupov, in se izkazal z drugim najvišjim odstotkom ubranjenih strelov (92 odstotkov).

Linčani, pri katerih si je od Slovencev kruh služil le David Rodman (sezona 2003/2004), imajo trenutno na seznamu 18 Avstrijcev, devet Kanadčanov in Američana. Sezono bodo odprli 12. septembra v Innsbrucku.

Ne spreglejte