Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 10. 2020,
16.13

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Miha Verlič Jan Urbas Žiga Jeglič liga DEL Fischtown Pinguins

Petek, 23. 10. 2020, 16.13

3 leta, 6 mesecev

Lige DEL še nekaj časa ne bo, bo pa osem klubov igralo posebno pokalno tekmovanje

Slovenski trio kmalu na tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Slovenija Litva olimpijske predkvalifikacije Miha Verlič (91) Žiga Jeglič (desno) | Miha Verlič, Žiga Jeglič in Jan Urbas z Bremerhavnom še čakajo na usodo nemškega prvenstva (pred drugo polovico decembra se ne bo začelo), bodo pa čez slabe tri tedne dočakali prve tekme, sodelovali bodo na enomesečnem "pokalnem tekmovanju". | Foto Peter Podobnik/Sportida

Miha Verlič, Žiga Jeglič in Jan Urbas z Bremerhavnom še čakajo na usodo nemškega prvenstva (pred drugo polovico decembra se ne bo začelo), bodo pa čez slabe tri tedne dočakali prve tekme, sodelovali bodo na enomesečnem "pokalnem tekmovanju".

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Elitna hokejska nemška liga DEL se pred drugo polovico decembra ne bo začela. A osem klubov, med njimi je tudi Fischtown Pinguins iz Bremerhavna treh Slovencev (Mihe Verliča, Jana Urbasa in Žige Jegliča), je v želji po čim prejšnji vrnitvi v tekmovali ritem pristalo na sodelovanje na pokalnem tekmovanju MagentaSport Cup, ki bo potekal med 11. novembrom in 13. decembrom.
 

Miha Verlič
Sportal Miha Verlič: Težko je v tem trenutku biti pameten

Hokejisti nemške prve lige DEL so se znašli v nezavidljivem položaju. Pred tedni so začetek tekmovanja znova prestavili, pred drugo polovico decembra se nemško prvenstvo ne bo začelo.

Razloga sta dva – pomanjkanje finančne pomoči klubom in zapoved, ki omogoča, da so tribune za gledalce v dvoranah v času tekem lahko zgolj 20-odstotno zasedene. Sredi novembra sledi nov sestanek, na katerem bo padla zadnja odločitev o usodi tekmovanja. V najboljšem primeru se bo začelo v drugi polovici decembra.

"Položaj ni najboljši. Zagotovo bi radi igrali. Za zdaj vsi ostajamo in upamo, da se bo decembra res začelo," nam je v začetku meseca iz Bremerhavna sporočil eden od treh Slovencev pri Fischtown Pinguins Miha Verlič.

slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled
Sportal Dokončen križ čez reprezentančno akcijo

Pred začetkom DEL na enomesečno "pokalno tekmovanje"

Štajerskemu napadalcu in soigralcem s tekmami ne bo treba čakati do decembra, v tekmovalni ritem se bodo vrnili čez dobrih 14 dni. Osem klubov je namreč pristalo na igranje na pokalu MagentaSport Cup, ki bo ob sponzorski pomoči nemškega Telekoma potekal med 11. novembrom in 13. decembrom. 

MagentaSport Cup bo potekal med 11. novembrom in 13. decembrom, sodelovalo bo osem klubov lige DEL. | Foto: Sportida MagentaSport Cup bo potekal med 11. novembrom in 13. decembrom, sodelovalo bo osem klubov lige DEL. Foto: Sportida

V prvi skupini so Krefeld Pinguine, Düsseldorfer EG, Grizzlys Wolfsburg in Fischtown Pinguins Bremerhaven, v drugi pa Red Bull Munich, Adler Mannheim, Eisbären Berlin in Schwenninger Wild Wings. Moštva bodo najprej znotraj skupine igrala vsak z vsakim, doma in v gosteh. Po koncu skupinskega dela sledi polfinale (prvi iz ene skupine z drugim iz druge skupine in obratno), nato pa še finale, ki bo 12. ali 13. decembra.

Če bo novembrski sestanek uspešen, bo pokal MagentaSport Cup klubom služil kot dobra priprava na ligaško sezono.

Lenart Markun
Sportal Lenart Markun v Švici uresničuje sanje: Še enkrat bi šel po isti poti
Jan Drozg
Sportal Jan Drozg namesto v ZDA v Olimpijo: Pogledovali smo v druge lige, a ...
Dejan Kontrec T
Sportal Nič ne bo z mehurčkom na Bledu, članska tekmovanja gredo naprej
Ne spreglejte