Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 1. 2016,
18.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga KHL Žiga Jeglič Rok Tičar Slovan Bratislava Jan Muršak CSKA Moskva Gašper Krošelj Medveščak Zagreb

Nedelja, 31. 1. 2016, 18.57

8 let

Diši po bitki za konferenčni polfinale med Muršakom in dvojico Tičar–Jeglič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti CSKA so zmagali enajstič zapored, mestni obračun s Spartakom so dobili s 4:2. Slovan kljub porazu pri Sibiru ostaja na mestu za končnico, Medveščak še drugič v treh dneh visoko poražen.

Vodilni klub Kontinentalne hokejske lige CSKA še naprej zbira zmage. Jan Muršak in druščina so na mestnem spopadu dvakrat izgubljali (0:1 in 1:2), v zadnji tretjini pa so moskovski Spartak po zadetkih Andreja Svetlakova in Aleksandra Radulova strli s 4:2. To je bila že 11. zaporedna zmaga CSKA, ki skorajda ne more več izgubiti prvega mesta zahodne konference.

Oklepniki Slovana iz Bratislave srečanja na gostovanju pri tretjem klubu vzhoda Sibiru niso najbolje začeli, saj so gostitelji že v šesti minuti izkoristili prvi power-play in povedli. Je bilo pa zato nadaljevanje moštva Žige Jegliča in Roka Tičarja toliko boljše, saj so na začetku druge tretjine v manj kot minuti dvakrat zadeli in povedli z 1:2. Sredi obračuna je izenačil domači junak Maksim Šalunov, ki je v 55. minuti kljub igralcu manj zabil še svoj drugi zadetek in zvišal na 3:2. Kljub naporom Slovana, da bi izenačil s šestimi igralci v polju, se rezultat ni spremenil. Da Slovaki niso zadeli več kot dvakrat, je poskrbel izjemni Aleksander Salak, ki je zaustavil 42 od 44 strelov.

Slovan kljub porazu pet tekem pred koncem rednega dela ostaja na osmem mestu zahodne konference, ki kot zadnje vodi v končnico. Če bo po koncu rednega dela ostal na tem mestu, CSKA pa bo prvi, se bosta "slovenska" kluba srečala v konferenčnem četrtfinalu.

Medveščak je po visokem petkovem porazu pri Sibiru (0:6) visoko izgubil tudi pri Metallurgu Novokuznecku (1:5). Slovenski vratar Gašper Krošelj je bil po dolgem času prvi vratar, zaustavil je 33 od 37 strelov zmagovalcev. Zagrebčani so deseti na zahodu, za Slovanom zaostajajo osem točk in imajo tekmo več.

Ne spreglejte