Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 3. 2014,
10.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga EBEL VSV Beljak Klemen Pretnar

Sobota, 29. 3. 2014, 10.06

8 let

Derek Ryan odpihnil rekord Todda Elika, Pretnarjevi v ligi prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Že drugo sezono najučinkovitejši mož Beljaka Derek Ryan je postavil nov rekord lige EBEL. Na tretji polfinalni tekmi proti Bolzanu je vknjižil 99. točko v sezoni in podrl rekord Todda Elika.

Derek Ryan je še naprej strah in trepet za nasprotnike, saj ne mine tekma, ko ne bi zabil zadetka ali soigralcev zaposlil vsaj s podajo. V petek je ob prvi polfinalni zmagi Beljaka nad Bolzanom, po kateri so zaostanek v zmagah znižali na 1:2, prispeval tri podaje in postavil nov točkovni rekord razširjenega avstrijskega prvenstva. Sedemindvajsetletni Američan je na 62. tekmi sezone vpisal 99. točko (40 zadetkov, 59 podaj) in tako za točko izboljšal rekord, ki ga je imel v lasti nekdanji železar in zmaj Todd Elik. Elik je rekord držal od sezone 2006/2007, ko je za Innsbruck na 53 tekmah statistiko obogatil z 98 točkami. ''Za rekord sploh nisem vedel. Sem pa seveda vesel, da sem ga dosegel," je po tekmi, ko je izvedel, da je dosegel nov mejnik, dejal Ryan.

Samosvojemu Kanadčanu, ki je kariero sklenil v sezoni 2010/2011, je za petami še en hokejist. Nekdanji oklepnik Olimpije John Hughes ima letos na računu 96 točk, a vprašanje je, ali bo imel dovolj časa, da prehiti Elika. Bolzano lahko namreč v nedeljo izkoristi drugi sklepni plošček za finale, v katerega se je kot prvi uvrstil Salzburg.

Beljak se je pridružil Salzburgu, Dunaju in Bolzanu

Že zdaj pa je jasno, da si je Beljak, katerega član je tudi slovenski branilec Klemen Pretnar (pogodbo s koroškim klubom ima sklenjeno do konca sezone 2014/2015), z obstankom Linza v polfinalu zagotovil nastop v obujeni hokejski ligi prvakov, ki bo svoja vrata odprla avgusta.

Od EBEL-ligašev so si že pred Beljakom mesto v ligi prvakov zagotovili ustanovna člana Red Bull Salzburg in Vienna Capitals ter Bolzano, ki se je izkazal že v prvi sezoni sodelovanja v pisani mednarodni druščini.

Ne spreglejte