Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 3. 2016,
22.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

Dejan Varl HDD Jesenice HDD Sij Acroni Jesenice HDD Olimpija HDD Telemach Olimpija

Torek, 29. 3. 2016, 22.15

6 let, 6 mesecev

"Da bi nas 'galama' na Jesenicah ponesla v pravo smer"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

navijači Jesenice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Kdor je pričakoval manj resno Olimpijo, je zelo neumno razmišljal," je po uvodnem finalnem porazu dejal trener državnih prvakov Dejan Varl, ki upa, da jih bodo domači navijači v četrtek ponesli v pravo smer.

Večna tekmeca Olimpija in Jesenice sta finale domačega prvenstva odprla z obračunom v Tivoliju, kjer so zmaji z zmago s 3:1 naredili korak proti naslovu državnih prvakov. Ljubljančani – za razliko od lani, ko se finala niso lotili resno, tokrat ničesar ne prepuščajo naključju – so bili v prvih 40 minutah, ko igra gostov ni stekla, boljši tekmec, v zadnjem delu pa uspešno ubranili prednost.

 

"Prvi dve tretjini sta bili kar slabi. Igrali smo v krču. Olimpija nas je 'predrsala', bila boljša v dvobojih in prva pri ploščku, mi pa smo si premalo pomagali. Zadetki so bili posledica nekaterih individualnih napak, saj nismo naredili nekaterih osnovnih stvari, ki bi jih v končnici morali. Na koncu smo sicer pokazali, da lahko drsamo in smo lahko agresivni. Tudi nadstreljali smo jih, a pri tako kakovostnem vratarju, kot ga ima Olimpija, je treba svoje priložnosti izkoristiti," je dal strateg Jesenic Dejan Varl vedeti, da si takšne igre na drugem srečanju ne smejo privoščiti, in dodal: "Želim si, da bi igro iz zadnje tretjine, s katero sem bil zadovoljen, prenesli na četrtkovo tekmo. Vem, da bo polna dvorana, da bo noro vzdušje, 'galama', kar bo naša prednost. Upam, da nas bo to poneslo v pravo smer."

 

Vedel, da Olimpiji motivacije ne bo manjkalo

Nekdanji branilec Jesenic je ob tem dodal, da ga Olimpija s svojim pristopom ni niti najmanj presenetila: "Nikakor, saj vemo, kaj je bilo lani. Kdor je pričakoval manj resno Olimpijo, je zelo neumno razmišljal. Vem, da so se dobro pripravljali, zagotovo so zelo motivirani. Kar jim je manjkalo, je bilo morda to, da niso bili v tekmovalnem ritmu."

 

bojan zajc olimpija hokej | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zadovoljen z videnim v prvih dveh tretjinah

Bolj vedrega obraza je bil na tivolskem hodniku mož, ki v rokah drži trenersko taktirko zeleno-belega tabora. "Vedeli smo, da bomo lahko zaradi tega, ker nismo bili v tekmovalnem ritmu, imeli težave zaradi samih reakcij. Dve tretjini smo bili veliko boljši nasprotnik, morali bi izkoristiti še kakšno priložnost več. Je pa tudi res, da so zadnjo tretjino Jeseničani odigrali zelo dobro. Šli so na vse ali nič, kar je zahtevalo drugačno igro, a tekmo smo pripeljali tja, kamor smo hoteli," je dejal Bojan Zajc.

 

Ljubljančan, ki je bil zadovoljen z igro v prvih dveh tretjinah, kljub Olimpijini premoči ne želi prehitevati in napovedovati, ali bo serije konec že po treh tekmah, pač pa umirja "plošček" in pravi, da bodo šli korak za korakom.

Naslednja tekma bo v četrtek v Podmežakli,  začela se bo ob 19.30.

Fotogalerija
1 / 23
Ne spreglejte