Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 2. 2015,
11.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga KHL Jan Muršak CSKA Moskva Rok Tičar Žiga Jeglič Slovan Bratislava Salavat Julajev Ufa

Ponedeljek, 2. 2. 2015, 11.04

8 let

CSKA tesno zmagal, Slovanu popoln preobrat ni uspel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Moskovčani so v torek s 3:2 premagali Lokomotivo Jaroslavl in se utrdili v vodstvu lige, Slovan iz Bratislave pa je s 4:3 priznal premoč klubu Atlant Mitiši.

Moskovski CSKA po vrnitvi na domač teren nadaljuje zbiranje zmag. Vodilna ekipa Kontinentalne hokejske lige je v torek pred domačimi gledalci slavila četrto zaporedno zmago, rezultat pa je bil kljub strelski prevladi domačih (razmerje strelov 32:16) izjemno tesen (3:2). Gostje iz Jaroslavla (šesti na zahodu) so prek Sergeja Konkova v deseti minuti celo povedli, a je Simon Hjalmarsson po podaji Jana Muršaka tik pred iztekom prve tretjine poskrbel za izenačenje. Gostitelji so na začetku drugega dela v razmiku manj kot pol minute še dvakrat zadeli in zbežali na +2, kar je bilo dovolj za zmago. Hokejisti Lokomotive so sicer v 54. minuti izkoristili igralca več in znižali na 3:2, a jim ob koncu, ko so poskušali brez vratarja, ni uspelo izsiliti podaljška.

Muršak – izpustil bo tudi tretjo reprezentančno akcijo sezone – je igral 16 minut, sprožil en strel in bil uspešen pri sodniškem metu. Nov preizkus ga s soigralci, na prvem mestu imajo osem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem SKA iz Sankt Peterburga, čaka v ponedeljek, ko bodo gostovali pri aktualnem prvaku Metallurgu iz Magnitogorska.

Trikrat v 90 sekundah. Jeglič brez Dunaja.

Hokejisti Slovana so na gostovanju pri Atlantu v 27. minuti zaostajali s 3:0, nato pa v pičli minuti in pol trikrat zadeli in izenačili. Na žalost slovenskih napadalcev Roka Tičarja in Žige Jegliča so domači v 39. minuti povedli s 4:3 in tesno vodstvo obdržali vse do konca srečanja. Tičar je na ledu preživel kar 20 minut in pol, sprožil dva strela in dobil štiri od 11 sodniških metov. Jeglič, ki bo zaradi poškodbe izpustil reprezentančno akcijo, je igral dobrih 18 minut in bil neuspešen pri dveh sodniških metih.

Slovan, ki je na zadnjem mestu zahodne konference, bo prihodnjo tekmo odigral čez teden dni, ko bo gostoval pri Muršakovem CSKA.

Ne spreglejte