Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2014,
22.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NHL Chicago Blackhawks hokej

Sreda, 19. 3. 2014, 22.11

8 let

Chicago odpihnil vodilne, a izgubil najučinkovitejšega moža, Stamkos potopil Toronto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvaki so s 4:0 ugnali še vedno vodilni St. Louis Blues, a ostali brez Patricka Kana. Steven Stamkos s klasičnim hat-trickom Tampi pomagal do pomembne zmag in točk nad Torontom.

Zmago Chicaga je pokvarila poškodba Patricka Kana, ki si je v drugi tretjini po na videz nenevarnem padcu poškodoval nogo. Poškodoval se je, potem ko je Sheldon Brookbank naletel na napadalca St. Louisa Brendena Morrowa, ta pa je ob padcu Kana zadel v levo nogo. Petindvajsetletni napadalec naj bi bil z ledenih ploskev odsoten vsaj tri tedne, po najbolj pesimističnih napovedih bi lahko izpustil preostanek sezone. Trener Joel Quenneville, ki je postal tretji trener s 700 zmagami v rednem delu sezone (več jih imata le Scotty Bowman, 1.244, in Al Arbour, 782), je na vprašanje, ali obstaja možnost, da bo Kane zaigral še v rednem delu sezone, odgovoril kratko in jedrnato: "Bomo videli."

Pomembno zmago je dosegla Tampa, ki je letela na krilih Stevena Stamkosa. Povratnik po poškodbi – po zlomu golenice se je vrnil pred dvema tednoma – je s klasičnim hat-trickom rezultat preobrnil z 1:2 na 4:2 ter prispeval levji delež k dvema točkama in drugemu mestu v atlantski diviziji. "Odličen občutek. Vesel sem, da mi je uspelo pred prijatelji in družino," je bil nad dosežkom navdušen Kanadčan.

Zmagal je tudi Vancouver in ohranil vsaj malce upov na končnico, čeprav mu v lovu na izločilne boje ne kaže najbolje (peto mesto pacifiške divizije, deseto na zahodu). K dvema točkama je veliko prispeval vratar Eddie Lack, ki je ubranil vseh 30 strelov nasprotnikov, za zadetka pa sta poskrbela Nicklas Jensen in Alexander Edler.

Najbolj vroče je bilo med Winnipegom in Coloradom, saj je o zmagovalcu odločil podaljšek. Zmagoviti zadetek za Winnipeg je v 63. minuti dosegel Blake Wheeler, Colorado pa kljub porazu ostaja na tretjem mestu centralne divizije.

Ne spreglejte