Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 9. 2015,
17.28

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HK Celje Rok Rojšek liga INL

Petek, 18. 9. 2015, 17.28

4 leta, 9 mesecev

Celjani si pred novo sezono želijo: Več konstantnosti in discipline

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Konstanta in disciplina od prve do zadnje minute je to, česar se moramo še naučiti," pred novo sezono lige INL, ki jo bodo odprli čez dober teden, opozarja glavni trener Celjanov Rok Rojšek.

Pred Celjani je tretja sezona v ligi INL, v kateri tudi letos želijo stopiti korak naprej. S pripravami, ki jih je četa Roka Rojška začela pred dobrim mesecem, so zadovoljni. A tako kot pri Slaviji, bi bili veseli kakšne pripravljalne tekme več. Odigrali so le dve, v torek so z 0:2 izgubili z Založani, naslednji dan pa na presenečenje s 3:7 še proti Mariboru.

"Na prvi tekmi smo prvič poskušali z novimi igralci, ki se vklapljajo v naš sistem. V napadu smo bili neučinkoviti, v obrambi je kar šlo. Druga tekma pa je bila slaba. Morda je na nas malo vplivalo to, da smo odigrali dve tekmi v 24 urah, tudi to, da je bil odnos do Maribora morda malo preveč podcenjevalen. To nas je stalo, v obrambi smo odigrali veliko slabše. Morda je celo dobro, da se je to zgodilo zdaj, ne potem, ko bo šlo zares," se je glavni trener Rojšek dotaknil edinih opravljenih pripravljalnih preizkusov.

Vrnil se je Grahut, iz Francije Rakanovič

Njegovo mlado moštvo – povprečje dvigujeta izkušena 35-letni Tomo Hafner in leto starejši Domen Ramšak – je doživelo nekaj sprememb. Nekaj fantov je odšlo, nekaj se jih spopada s poškodbami, nekaj se jih je vrnilo.

Po treh sezonah v Franciji bo tako celjski dres nosil Davor Rakanovič. Vrača se tudi branilec Žiga Grahut, iz kranjskega Triglava sta v knežje mesto prišla še vratar Rok Stojanovič in napadalec Žan Zupan. Po koncu pogodbe z Olimpijo se jim je pridružil še Aljaž Ogrizek, ki bo v napadu pomembna okrepitev. Ne skrivajo, da si ob zgolj šestih članskih branilcih želijo še kakšno moč na tem položaju.

Pozorni na konstantnost in disciplino

Rojšek je vesel, da so njegovi varovanci, kot pravi, v dveh sezonah INL zrasli in pridobili kar nekaj izkušenj. Se pa zaveda, da bodo morali izboljšati še marsikatero stvar in da jih čaka veliko učenja.

"Veliko rezerv je še pri izkušnjah in pri tem, da se moramo še bolje navaditi na to, da je v članskem hokeju marsikaj drugače kot pri mladinskem. Tukaj ni več 'norenja' gor in dol po ledu, ampak se je treba držati discipline v igri, ta nam na trenutke še prevečkrat upade. Na neki tekmi lahko super igramo, potem pa pride pet, deset črnih minut – to se nam je lani velikokrat zgodilo –, v katerih smo tekmo obrnili sebi v škodo. Konstanta in disciplina od prve do zadnje minute je to, česar se moramo še naučiti," opozarja naš sogovornik, ki je s pristopom fantov na obračunih z ekipami v ligi INL zadovoljen, želi pa si, da bi bil tudi pristop v domačem prvenstvu proti ekipam, slabšim na papirju, pravi.

Še en korak naprej

Čeprav so Celjani v obeh sezonah lige INL ostali brez končnice, so v vsaki naredili korak naprej. In to je cilj tudi letos.

"Ko smo pred dvema letoma začeli igrati v tej ligi, smo rekli, da potrebujemo okoli pet let, da vzpostavimo normalno člansko ekipo in da se povprečna starost dvigne z 19 let na 22, 23. Prva sezona je bila čisto spoznavanje, saj je 90 odstotkov ekipe šele spoznavalo članski hokej. V lanski smo naredili korak naprej. Tudi rezultatsko je bilo bolje. Če smo prvo sezono izgubljali tekme s kar veliko razliko, smo lani igrali veliko bolje. Želel bi si, da letos naredimo še en korak naprej in da se nam to, ko smo nekatere tekme morda lani izgubljali v zadnjih trenutkih, letos ne bi več dogajalo," nam je ob koncu pogovora želje zaupal Rojšek.

Z varovanci bodo na sceno INL stopili teden dni pozneje kot preostale ekipe, saj so v prvem krogu prosti, v soboto, 26. septembra, bodo gostili sloviti Feldkirch.

Ne spreglejte