Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2019,
16.03

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

1

Natisni članek

Ritten celinski pokal HK Olimpija

Nedelja, 20. 10. 2019, 16.03

4 leta, 6 mesecev

CELINSKI POKAL, 20. OKTOBER

Olimpija končala s pričakovano zmago, Polončič razočaran

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

1

HK SŽ Olimpija - KAC II Alpska liga, 1. krog | Hokejisti Olimpije so na zadnji tekmi premagali na papirju najslabše moštvo iz San Sebastiana in osvojili tretje mesto. Napredovanje si je zagotovil madžarski Ferencvaros, | Foto Grega Valančič/Sportida

Hokejisti Olimpije so na zadnji tekmi premagali na papirju najslabše moštvo iz San Sebastiana in osvojili tretje mesto. Napredovanje si je zagotovil madžarski Ferencvaros,

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so na zadnji tekmi celinskega pokala v Renonu s 6:1 premagali najslabšo ekipo na papirju, španskega prvaka Txuri Urdin San Sebastian in osvojili tretje mesto. Glavni trener Ljubljančanov Gregor Polončič je računal le na tri peterke, eno pa, ker ni izpolnila pričakovanj, posedel na tribuno. Cilj zmajev je bil napredovanje, a je njihove upe v soboto končal madžarski Ferencvaros, ki je na odločilni tekmi za prvo mesto in napredovanje v naslednji krog tekmovanja s 3:1 premagal gostitelja Ritten.

HK SŽ Olimpija - KAC II Alpska liga, 1. krog
Sportal Konec Olimpijinega upanja na napredovanje

Člani ljubljanske Olimpije so pred odhodom na drugi krog celinskega pokala v Renon poudarjali, da pričakujejo izenačeno tekmovanje, a da imajo pred seboj le en cilj, in sicer napredovanje v tretji krog tekmovanja, ki ga bo novembra gostil danski Vojens.

Zmaji so na uvodni tekmi po kazenskih strelih izgubili z Rittnom, v soboto pa za ohranitev upov na napredovanje potrebovali zmago proti Ferencvarosu, a je niso dočakali. Izgubili so z 2:3. Po tekmi je trener Gregor Polončič med drugim dejal, da "dejstvo pa je, da se hokej igra s čustvi, z željo, če tega ni, ne more biti niti uspeha." S tem je nakazal, da ni bil zadovoljen s predstavami določenih varovancev.

Peterica ostala na tribuni

Gregor Polončič je na tribuni pustil peterico hokejistov, po poročanju Vala 202, ker ni izpolnila pričakovanj. | Foto: Grega Valančič / Sportida Gregor Polončič je na tribuni pustil peterico hokejistov, po poročanju Vala 202, ker ni izpolnila pričakovanj. Foto: Grega Valančič / Sportida

Tako je v nedeljo na tribuni pustil kar peterico. Izkušena branilca Aleša Kranjca in Žigo Sveteta ter napadalce Anžeta Ropreta, Žana Jezovška in Enesa Goršeta. Po poročanju radia Val 202 zato, ker niso izpolnili njegovih pričakovanj.

Olimpija je tako na zadnji tekmi za tretje mesto igrala le s tremi peterkami in ob koncu zanesljivo premagala španskega državnega prvaka Txuri Urdin San Sebastian. 

Prva tretjina se je končala brez golov, v nadaljevanju pa je Olimpija ušla španskemu tekmecu. V 21. minuti je Nik Simšič zadel za 1:0, Luka Zorko je sredi obračuna zvišal na 2:0, Sašo Rajsar pa soigralce na drugi odmor odpeljal s +3. Španci so prek Slovaka Michala Klepača ob igralcu več v 48. minuti le premagali Žana Usa, imeli nato prednost pet na tri, a jim je ni uspelo izkoristiti. Nadaljevanje se je odvijalo povsem po ljubljanskih željah, Aleš Mušič je sedem minut pred koncem zvišal na 4:1, v 57. minuti je naprej Gal Koren izkoristil igralca več (5:1), končnih 6:1 pa je pol minute zatem postavil Nejc Brus.

Razočaranje, cilji so bili višji

"S tretjim mestom sem razočaran. Imeli smo višje cilje, dobro smo bili pripravljeni, a se nam ni izšlo po načrtih. Treba bo analizirati dogodke in se poglobiti v stvari, opraviti razgovore in delati naprej. Zadnjo tekmo je nesmiselno komentirati, ker smo le toliko kakovostnejši, vrnil bi se na tekme, ki smo jih igrali prej. Po navadi je tako, da ko greš v tekmo, ki mora biti nabita s čustvi, mora trener miriti strasti, da ne gredo predaleč, v naši slačilnici pa čustev sploh ni bilo. Jasno je bilo, da si na tisti tekmi nismo zaslužili zmage. Jasno je, da se v taki tekmi, če odločajo kazenski streli, sreča obrne proti tebi. Nekateri ekipi niso dali, kar bi morali, zato so bili danes na tribuni," po tretjem mestu razočaranja ni skrival Polončič.

"Tretje mesto na takem turnirju je veliko razočaranje," pravi Sašo Rajsar. | Foto: Vid Ponikvar "Tretje mesto na takem turnirju je veliko razočaranje," pravi Sašo Rajsar. Foto: Vid Ponikvar

"Danes pričakovana zmaga, na splošno pa vlada veliko razočaranje. Prvo tekmo smo nesrečno izgubili po kazenskih strelih, na drugi nismo bili na ravni, na kateri bi morali biti. Tretje mesto na takem turnirju ni bil naš cilj," je bil razočaran napadalec Sašo Rajsar.

Navijaška skupina okrcala trenerja

Po tekmi je hokejsko navijaška skupina Ledeni zmaji na družbenem omrežju Facebook okrcala Polončiča oziroma njegov domnevno nespoštljivi odnos, saj da je po tekmi brez pozdrava nasprotnikovemu trenerju odvihral v slačilnico. Tam je sledil daljši sestanek z igralci.

Čaka jih naporen teden

Olimpija je tako osvojila tretje mesto, prvo pa je po zmagi Ferencvarosa nad Rittnom pripadlo Madžarom.

Ljubljančane čaka naporen teden. V sklopu Alpske lige bodo v četrtek gostovali pri lanskem finalistu Pustertalu, ki so ga po velikem preobratu premagali in postali prvaki, v soboto pa bodo gostili 500. derbi. HDD Sij Acroni Jesenice bodo v Tivoliju gostili ob 17.30. Ob 16. uri bo tam tekma nekdanjih slovenskih hokejistov.

"Delo, delo in še enkrat delo. Pred derbijem imamo še dve tekmi, energijo bomo vlagali najprej v ti dve, nato pa upam, da bo Tivoli poln in da bo derbi tak, kot mora biti," je o izzivih prihajajočih dni še dodal Polončič.

Spored tekem v Rittnu (2. krog celinskega pokala):

Nedelja, 20. oktober:
Txuri Urdin San Sebastian : HK SŽ Olimpija 1:6 (0:0, 0:3, 1:3)
Klepac 48. (PP1); Simšič 21., Zorko 31., Rajsar 36., Mušič 53., Koren 57., Brus 57.

Ritten : Ferencvaros 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Lestvica:
1. Ferencvaros 3 tekme - 9 točk
2. Ritten 3 - 5
3. HK SŽ Olimpija 3 - 4
4. Txuri Urdin San Sebastian 3 - 0

Sobota, 19. oktober
Ferencvaros : HK SŽ Olimpija 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Pavuk 11., Karmeniemi 11., Kulmala 27.; Zorko 9., Simšič 19.

Ritten : Txuri Urdin San Sebastian 10:1 (1:1, 4:0, 5:0)

Petek, 18. oktober
Ferencvaros : Txuri Urdin San Sebastian 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

HK SŽ Olimpija : Ritten 1:2* (0:1, 1:0, 0:0; 0:0, 0:1)
Rajsar 39.; Obuchowski 1., Lane (KS)
*po kazenskih strelih

Preberite še:

HDD Sij Acroni Jesenice - HC Pustertal - Aplska liga
Sportal Jeseničani končali negativni niz
HK SŽ Olimpija - KAC II Alpska liga, 1. krog
Sportal Olimpija začela s porazom

 

Ne spreglejte