Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 10. 2019,
18.05

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

Natisni članek

HK Olimpija celinski pokal Ritten

Sobota, 19. 10. 2019, 18.05

4 leta, 6 mesecev

celinski pokal, 19. oktober

Konec Olimpijinega upanja na napredovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27
HK SŽ Olimpija - KAC II Alpska liga, 1. krog | Hokejisti Olimpije so izgubili tudi drugo tekmo in ostali brez možnosti za napredovanje v tretji krog. | Foto Grega Valančič/Sportida

Hokejisti Olimpije so izgubili tudi drugo tekmo in ostali brez možnosti za napredovanje v tretji krog.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so po petkovem porazu z Rittnom izgubili tudi drugo tekmo drugega kroga celinskega pokala in ostali brez možnosti za prvo mesto in napredovanje v naslednji krog tekmovanja. Ljubljančani so v soboto z 2:3 izgubili s Ferencvarosom, ki je pri dveh zmagah in se bo v nedeljo z Rittnom udaril za prvo mesto. Olimpija, ki je pred potjo v Italijo kot edini cilj navedla napredovanje, bo v nedeljo za tretje mesto igrala s španskim kolektivom iz San Sebastiana. 

HK SŽ Olimpija - KAC II Alpska liga, 1. krog
Sportal Olimpija začela s porazom

Olimpija, med njenima vratnicama je tokrat stal Tilen Spreitzer, je z zadetkom Luke Zorka povedla v 9. minuti, a nato so Madžari v 11. minuti v razmiku 23 sekund odgovorili z dvema zadetkoma in povedli z 2:1. Nik Simšič je debelo minuto pred prvim odmorom postavil izid tretjine (2:2). V 27. minuti so Madžari prek Rasmusa Kulmale spet povedli. Finčev zadetek je bil zadnji na obračunu, po koncu 60 minut je namreč ostalo pri rezultatu 3:2 in drugi zmagi Madžarov.

Ritten, ki je zvečer pričakovano visoko premagal španskega avtsajderja, se bo s Ferencvarosom v nedeljo udaril za prvo mesto in napredovanje v tretji krog turnirja. Olimpija bo na zgodnjepopoldanski tekmi s Španci igrala za 3. mesto.

Hokej se igra s čustvi, če tega ni, ne more biti uspeha ...

"Ferencvaros je izjemno dobra ekipa, ima izjemno globino. Mi smo imeli včeraj pozno tekmo, nismo bili najbolj sveži, a o tem ne bi iskal opravičila, sistem je pač tak, kot je. Malo nam je zmanjkalo, dejstvo pa je, da se hokej igra s čustvi, z željo, če tega ni, ne more biti niti uspeha," je bil po porazu razočaran ljubljanski trener Gregor Polončič.

Nik Simšič je izenačil na 2:2, a na koncu ni imel veliko razlogov za zadovoljstvo. | Foto: Anže Malovrh/STA Nik Simšič je izenačil na 2:2, a na koncu ni imel veliko razlogov za zadovoljstvo. Foto: Anže Malovrh/STA

"Včeraj je bila res izenačena tekma, na žalost smo izgubili po kazenskih strelih. Vedeli smo, da ni nič izgubljenega. Madžari so bili danes zelo dober tekmec, bila je težka tekma, napadalno so bili zelo močni in jih je bilo težko zaustavljati. V tretji tretjini smo pokazali pravi obraz, nismo imeli česa izgubiti. Na žalost nam ni uspelo izenačiti, da bi potem iztržili še kaj več," je po novem porazu dejal kapetan Aleš Mušič, strelec drugega zadetka Nik Simšič pa je dodal: "Slabi občutki, ker smo bili na obeh tekmah zelo blizu. Zmanjkale so nam majhne stvari, če bi dosegli kakšen gol več, bi bili občutki drugačni …. Z vso resnostjo, brez podcenjevanja se bomo lotili tekme s Španci in upamo, da končamo na tretjem mestu."

Na Dansko le zmagovalec

V tretji krog, v katerem bosta podobno kot v drugem krogu dve skupini, bo napredoval le zmagovalec skupine drugega kroga. Olimpija bi v primeru napredovanja tretji krog igrala v Vojensu proti britanskemu Nottingham Panthers, francoskemu Amiens Gothiques in gostitelju Sonderjyske Vojens.

Na zaključni turnir se bosta uvrstila zmagovalca skupin tretjega kroga. Končni zmagovalec – zaključni turnir bo med 10. in 12. januarjem v dvorani ene od štirih udeleženk – bo prejel vabilo za nastop v ligi prvakov.

Aktualni prvak celinskega pokala je kazahstanski Arlan Kokshetau.

 
HDD Sij Acroni Jesenice - HC Pustertal - Aplska liga
Sportal Jeseničani zakockali lepo prednost

Spored tekem na turnirju v Rittnu (2. krog celinskega pokala):

Sobota, 19. oktober
Ferencvaros : HK SŽ Olimpija 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Pavuk 11., Karmeniemi 11., Kulmala 27.; Zorko 9., Simšič 19.

Ritten : Txuri Urdin San Sebastian 10:1 (1:1, 4:0, 5:0)

Lestvica:
1. Ferencvaros 2 tekmi - 6 točk
2. Ritten 2 -5
3. HK SŽ Olimpija 2 - 1
4. Txuri Urdin San Sebastian 2 - 0

Nedelja, 20. oktober:
14.00 HK SŽ Olimpija – Txuri Urdin San Sebastian
16.00 Ritten – Ferencvaros

Petek, 18. oktober
Ferencvaros : Txuri Urdin San Sebastian 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

HK SŽ Olimpija : Ritten 1:2* (0:1, 1:0, 0:0; 0:0, 0:1)
Rajsar 39.; Obuchowski 1., Lane (KS)

*po kazenskih strelih


*Druga skupina drugega kroga bo konec tedna v Ukrajini, kjer se bodo merili latvijski Mogo Riga, domači HC Donbass, romunski Corona Brasov in srbska Crvena zvezda.

Preberite še: 

hokejski plošček
Sportal Založani po kazenskih strelih premagali mlade železarje
Ne spreglejte