Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 5. 2015,
15.55

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Ostrava svetovno prvenstvo Češka

Sreda, 6. 5. 2015, 15.55

5 let, 2 meseca

"Časa za obžalovanje in prostora za polovičarstvo ni"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Noč po tretjem porazu na SP za Slovence ni bila dolga. Del reprezentance je zgodaj popoldne že treniral na ledu. Misli so za hip ušle proti Slovakom, a pogledi so že usmerjeni proti Fincem.

Vse do dobrih deset minut pred koncem torkovega obračuna so slovenski hokejisti držali tesno vodstvo za prve točke in prvo zmago na prvenstvu, ki pa ni zdržalo do zadnjega piska sirene. Slovaška reprezentanca je po preobratu slavila s 3:1 in se zavihtela na visoko drugo mesto, risi pa so še na tretjem srečanju končali brez točke. A časa za obžalovanje ni, zgolj 13 ur po porazu so člani tretje in četrte peterke ter dva vratarja že drsali po ledeni ploskvi ogrevalne dvorane. Noč je bila zanje kratka, saj po obračunu, na katerem so bili blizu vsaj dragocene točke, ni bilo lahko zatisniti očesa.

"Bila je pozna tekma, po njej je bilo prisotnega veliko adrenalina, tako da je bilo težko zaspati," je pogovor z novinarji začel Aleš Mušič in se za ozrl na torkovo dogajanje v ČEZ Areni: "Mislim, da smo se zelo dobro držali vse srečanje. Še enkrat več smo videli, da lahko igramo, na koncu so prišle čudne sodniške odločitve, nam so malo pošle moči, oni pa so dosegli zadetke in zmagali." V eno od sodniških odločitev je bil vpleten prav Mušič, ki so ga sodniki izključili, saj je po njihovem mnenju sam premaknil gol, a Ljubljančan je predstavil še svoj vidik dogajanja: "Normalno sem odigral ena na ena, ko me je tekmec porinil v gol, nemogoče bi bilo, da bi ga namerno premaknil. Bil sem presenečen, ko mi je pokazal dve minuti, a sodniške odločitve ne moreš spremeniti."

Brez polovičarstva

Za beljenje glave s sodniškim kriterijem Slovenci nimajo časa, v četrtek zvečer (20.15) jih čakajo izjemni drsalci in hitri Finci, proti katerim si igre na zgolj tri napade ne bodo mogli privoščiti. Še veliko pomembnejša pa bo petkova tekma, ko se bodo po manj kot 18 urah počitka udarili z Norvežani . Vikingom se po treh tekmah prav tako slabo piše, saj še nimajo točke.

"Kar je bilo včeraj, je treba čim prej pozabiti in nabrati moči za jutri. Potrebujemo točke, da ostanemo v skupini. In zakaj se ne bi dobro pomerili s Finci, saj smo že proti Rusom pokazali, da lahko. Prav vsaka reprezentanca je premagljiva in s tako miselnostjo moramo iti na tekmo s Finci," razmišlja 32-letnik.

Zadnji poraz ni pustil ravnodušnega niti Mitje Robarja, sicer navdušenega nad vratarjem Robertom Kristanom, ki jih je držal v igri in jim dal priložnost za zmago. A tudi branilec poskuša čim prej pozabiti na preteklosti in misli usmeriti v prihodnost: "Vsak tak poraz proti ekipam, proti katerim smo morda upali na točke, je razočaranje. A pred nami so še štiri tekme, danes imamo prost dan, da malo pozabimo, jutri pa je že nova tekma. Časa, da bi objokovali, ni. Čaka nas še težji nasprotnik, proti kateremu s polovično igro ne bo šlo. Če se greš s takimi ekipami polovičarstvo, te zelo hitro kaznujejo z golom. Ne glede na to, kdo nam bo stal nasproti, moramo igrati na zmago in verjeti v uspeh, čudež ali karkoli."

Ne spreglejte