Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 10. 2014,
11.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija Graz 99ers liga EBEL Miha Verlič

Nedelja, 19. 10. 2014, 11.57

8 let

Brez prvega vratarja, a z novima močema nad Gradec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpijo po torkovem polomu v Ljubljani čaka gostovanje na avstrijskem Štajerskem, kjer se bo Gradcu zoperstavila brez Andyja Chioda. Ji bosta pa pomagali okrepitvi Andrej Hebar in Tom Zanoški.

Zmaji, ki so zadnjo tekmo odigrali v torek, ko so proti Linzu z 1:8 doživeli razpad sistema in tretji zaporedni poraz, bodo v svoji vrsti pozdravili povratnika po poškodbah napadalca Gregorja Koblarja in Roka Lebra. Napad zeleno-belih bo močnejši tudi za 30-letnika, ki sta se moštvu pridružila v zadnjem tednu, saj sta Andrej Hebar in Tom Zanoški uredila vso potrebno dokumentacijo. Trener Fabian Dahlem še naprej ne bo mogel računati na Miho Pesjaka ter branilca Igorja Cvetka in Ivana Šijana. Kot zadnji je s seznama razpoložljivih igralcev zaradi bolezni odpadel čuvaj mreže številka ena Andy Chiodo, kar pomeni, da bo med vratnicama začel Aleš Sila. "V ekipi imamo igralce s pravim značajem, zato pričakujem, da bomo v nedeljo še močneje stopili skupaj. Vsakemu moštvu se lahko zgodi tekma, kot je bila naša zadnja proti Linzu. Najpomembnejše je, kako se po takšnem porazu odzoveš. Ta teden smo dobro trenirali. Kemijo si želimo prenesti tudi na tekmo in se na njej pokazati v najboljši luči," je pobožne želje za spletno stran lige izrazil napadalec Hunter Bishop, ki je pretekli teden izgubil pajdaša v napadu Matta Whita – zaradi domotožja se je vrnil v domovino.

Ljubljančanov ne podcenjujejo

Gradec je letošnjo sezono začel bolje kot lani, ko je kaj hitro posegel po trenerski menjavi, po četrtini rednega dela je s 16 točkami trdno na četrtem mestu. Število točk pa želijo v klubu Mihe Verliča – zaradi bolezni bo izpustil obračun – povečati prav proti Olimpiji. "Teden želimo končati s štirimi točkami (v petek so premagali Innsbruck, op. a.), kar pa še ne pomeni, da bomo kakorkoli podcenjevali Olimpijo. Moramo biti potrpežljivi in čakati na svoje priložnosti," razmišlja ameriški branilec Mitch Ganzak.

Avstrijci bodo na prvem obračunu proti Olimpiji v tej sezoni (začetek ob 17.30) ob Verliču pogrešali še napadalsko trojko Tomas Petruska – Willie Coetzee – Rupert Strohmeier.

Ne spreglejte