Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 4. 2015,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Boston Bruins Washington Capitals

Ponedeljek, 6. 4. 2015, 16.05

8 let

Boston v boju za končnico naletel na mino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Bostona so v pomembni tekmi za končnico izgubili na gostovanju pri Washingtonu, a so dve tekmi pred koncem še vedno v igri za vstop v izločilne boje.

Za največje presenečenje so poskrbeli hokejisti Dallas Stars, ki so v gosteh visoko premagali Anaheim Ducks, vodilno ekipo zahodne konference. V svoji dvorani pa sta bili uspešni ekipi Washington Capitals in Columbus Blue Jackets.

Zvezde iz Dallasa so se, kot kaže prepozno, zbudile, saj so praktično že brez možnosti, da se uvrstijo v končnico lige NHL. Kljub temu so v Anaheimu prikazale eno boljših iger v letošnji sezoni in na kolena spravile domače race, ki so si že zdavnaj priigrali pravico nastopa v končnici najmočnejše lige na svetu, vendar so si s porazom nekoliko ogrozili vodilno mesto v zahodni konferenci. Zdaj je St. Louis Blues le še dve točki za njimi, ima pa tekmo manj.

Do odločitve o zmagovalcu je v Honda Centru v Anaheimu prišlo v drugi tretjini, v kateri so gostje kar trikrat premagali domačega vratarja Frederika Andersena. Svojo premoč so prvič potrdili z golom Vernona Fiddlerja v 23. minuti tekme. Do konca tretjine sta v polno zadela še Jordie Benn in ob igralcu več še Patrick Eaves, ki je usodo domače ekipe zapečatil še z golom sredi zadnje tretjine.

Največ golov so videli gledalci v Nationwide Areni v Columbusu. Domača ekipa je v dvoboju moštev, ki bosta po koncu rednega dela tekmovanja v ligi NHL končali sezono, že v prvi tretjini dosegla tri gole, strelci so bili Artem Anisimov, Boone Jenner in Scott Hartnell. V drugi tretjini sta usodo ekipe Toronto Maple Leafs zapečatila še Ryan Murray in Jeremy Morin.

Domače zmage so se veselili tudi v Washingtonu. Domači Capitals, ki so tudi že uvrščeni med šestnajst najboljših ekip lige NHL, niso imel usmiljenja z Boston Bruins, ki so se s porazom oddaljili od želenega cilja. Tudi zanje velja nekaj podobnega kot za Los Angeles Kings slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja, da bodo v zadnjih dveh krogih morali zmagati, hkrati pa računati še na pomoč drugih ekip. V Washingtonu sta bila v prvi tretjini uspešna John Carlson in Matt Niskanen, končni izid pa je postavil Marcus Johansson v drugi tretjini

Ne spreglejte