Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2022,
19.16

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Alpska liga Peter Bohinec Anže Pogačar HDD Jesenice

Torek, 17. 5. 2022, 19.16

1 leto, 11 mesecev

redni občni zbor in volilna skupščina

Bohinec ostaja predsednik Jesenic, železarji pa v Alpski ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
HDD Jesenice navijači | Jeseničani bodo tudi v prihodnji sezoni igrali v Alpski ligi. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Jeseničani bodo tudi v prihodnji sezoni igrali v Alpski ligi.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejiste Sija Acronija Jesenic bo tudi v naslednjem štiriletnem obdobju vodil predsednik Peter Bohinec, na mestu direktorja ostaja Anže Pogačar, so danes sklenili člani kluba na rednem občnem zboru in volilni skupščini. Stari-novi predsednik pa je tudi potrdil, da Jeseničani vsaj še eno sezono ostajajo v alpski ligi.

HDD Jesenice navijači
Sportal "Razočaranje je, a če pogledamo širšo sliko, smo lahko zadovoljni, pa tudi ponosni na doseženo"

Volitve je predsednik Bohinec napovedal že na prejšnji skupščini pred dobrim mesecem, danes pa so v drugem najmočnejšem klubu v Sloveniji tudi opravili volilno skupščino. Na vodilnih mestih ni sprememb, saj sta nova mandata dobila tako predsednik kot direktor Anže Pogačar. Bohinec je bil tudi edini kandidat za novo štiriletno obdobje do leta 2026, prisotni člani pa so ga soglasno podprli.

"Po treznem razmisleku sem se odločil nadaljevati, predvsem zato, ker ni bilo nobenega drugega kandidata. Po drugi strani pa je bilo v dveh letih narejeno veliko, klub je stabilen, prišli so novi pokrovitelji. Na tej točki lahko klub nadgrajujemo in delamo naprej," je o razlogih za novo kandidaturo dejal Bohinec.

V tako kratkem času niso mogli ugoditi vsem pogojem vodstva ICEHL

V predstavitvi programa za naslednja štiri leta pa je predsednik že napovedal, da bo klub s člansko ekipo tudi v naslednji sezoni še ostal v ligi AHL. V tako kratkem času, kot so ga imeli na voljo po povabilu višje lige ICEHL, da bi se pridružili temu tekmovanju, namreč niso mogli ugoditi vsem pogojem vodstva ICEHL.

Peter Bohinec ostaja predsednik Jesenic. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Peter Bohinec ostaja predsednik Jesenic. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Sodelovanje z najmočnejšim tekmovanjem v regiji je sicer velika želja in tudi dolgoročni cilj. A na Jesenicah še ne v sezoni 2022/23, saj so imeli premalo časa, da bi izpolnili vse stroge zahteve lige. Ta je sicer v zadnjem obdobju ostala brez dveh članov, med kandidati za dopolnitev pa so poleg Jeseničanov še Asiago in združena ekipa Vorarlberg.

Po najboljši prognozi v ICEHL v sezoni 2023/24

"Prejeli smo vabilo, pa tudi rok, za katerega bi se prijavili in bi morali dostaviti ligi podpisane pogodbe do 2025. Rok je bil tako kratek, da nam ni uspelo zagotoviti vseh pogojev. Zato pragmatično ostajamo v AHL v naslednji sezoni, seveda pa stalno z mislijo in delovanjem za ICEHL. Po najboljših prognozah bi se to lahko zgodilo 2023/24," je o tej aktualni temi dejal Bohinec.

"Kar se tiče HD mladi, smo sklenili dogovor, da se začne sodelovanje obeh klubov z enotno grafično podobo in skupnim štabom ter pregledom, kje morata kluba sodelovati, da nadgradimo hokej in gremo stopničko višje." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Kar se tiče HD mladi, smo sklenili dogovor, da se začne sodelovanje obeh klubov z enotno grafično podobo in skupnim štabom ter pregledom, kje morata kluba sodelovati, da nadgradimo hokej in gremo stopničko višje." Foto: Grega Valančič/Sportida

V upravnem odboru več predstavnikov iz gospodarstva

 

Ob podaljšanju delovanja obeh glavnih operativcev pa sta v klubu nova upravni in nadzorni odbor HDD Jesenic; v prvem bo po novem več predstavnikov iz gospodarstva. Bohinec je izrazil upanje, da bo tudi na ta način lažje preseči glavne težave, ki jeseniški hokej pestijo ne le zadnjih nekaj let. To pa so pomanjkanje sodelovanja z lokalnim okoljem in gospodarstvom, tudi v širši gorenjski regiji, slabo sodelovanje z drugim klubom v mestu (HD Jesenice mladi), pa tudi slab posluh jeseniške občine za hokej.

Dogovor s HD mladi

"Te točke so rak rana jeseniškega hokeja že desetletja. Vse sem preučil in deloval bom na treh stebrih. To je upravni del, kar se tiče financ, predstavili smo nove člane upravnega odbora, ki prihajajo iz gospodarstva. Kar se tiče HD mladi, smo sklenili dogovor, da se začne sodelovanje obeh klubov z enotno grafično podobo in skupnim štabom ter pregledom, kje morata kluba sodelovati, da nadgradimo hokej in gremo stopničko višje."

HDD Jesenice Asiago 4. tekma finala Alpske lige Nik Zupančič | Foto: Peter Podobnik/Sportida Foto: Peter Podobnik/Sportida

Zupančiču bodo ponudili pogodbo za podaljšanje

Težava pa so tudi nenehni odhodi najboljših igralcev, predvsem k velikim tekmecem v Ljubljano. "Glede na finančne vložke smo podhranjeni, nimamo toliko možnosti in kapitala kot Olimpija. Naše igralce, ki se pokažejo kot dobri, nam speljejo z Jesenic. Tu bomo skušali sestaviti ekipo v širokem strokovnem smislu in jo nadgrajevali, da bo stalnica v naslednjem mandatu," pravi Bohinec, ki je še dodal, da bodo na strokovnem trenerskem področju najprej ponudili nadaljevanje sodelovanja dosedanjemu strategu Niku Zupančiču, ki si bo lahko oblikoval svoj strokovni štab.

Upravni odbor:

Anže Pogačar
Gregor Štampohar
Dr. Ciril Kafol
Aleš Šabeder
Ajas Midžan
Bogdan Knavs

Člani nadzornega odbora:

Brane Jeršin (predsednik)
Vera Pintar
Joža Remar

Disciplinska komisija:

Brane Jeršin
Darko Čorko
Bogdan Kanvs

HDD Jesenice navijači
Sportal Spremembe v ligi ICEHL, tudi Jeseničani z možnostjo sodelovanja
HDD Jesenice Asiago 4. tekma finala Alpske lige Nik Zupančič
Sportal Ponosen na svoje borbene fante, žal pa mu je, da niso obdarovali navijačev
HDD Jesenice Asiago 4. tekma finala Alpske lige David Planko
Sportal Boleč poraz Jesenic, Asiago je prvak
HDD Jesenice Asiago 4. tekma finala Alpske lige
Sportal Asiago preprečil jeseniško veselico v napolnjeni Podmežakli
Ne spreglejte