Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 9. 2014,
7.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Orli Znojmo liga EBEL Fabian Dahlem Aleš Mušič

Sobota, 20. 9. 2014, 7.31

8 let

"Bodimo realni. Od začetka smo vedeli, da imamo najmlajšo ekipo in najnižji proračun."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpija v petek ni bila konkurenčna češkim gostom, ki so zasluženo odnesli obe točki. "Znojmo ima zelo dobro ekipo, ki ima več kakovosti kot mi," je Fabian Dahlem Čehom pošteno čestital za zmago.

Upi zeleno-belih na prvo točko sezone so bili praktično pokopani že v 11. minuti, ko se je po zaslugi Jana Lattnerja na semaforju izpisal rezultat 0:3. Od takrat se vodstvo Znojma, ki je bil korak pred Olimpijo, ni znižalo na manj kot dva zadetka. "Ponovili smo slab začetek iz preteklih dveh tekem. Res smo si želeli boljšega začetka, ampak na žalost smo hitro prejeli tri zadetke. Nato smo začeli igrati bolje in bili boljši tekmec, ampak nas je zadetek za 4:1 potrl. Kljub temu smo poskušali in se borili do konca. Pred zadnjo tretjino smo si zadali, da jo dobimo, kar nam je na koncu sicer uspelo … Sezona je še dolga, že v nedeljo nas čaka nova tekma," je tretji poraz pred novinarji komentiral Aleš Mušič.

Ko loviš nasprotnike, je glava vse bolj prazna

Besede kapetana zmajev je v povzetku obračuna ponovil tudi strateg Olimpije Fabian Dahlem. "Zelo slabo smo začeli. Ko enkrat zastajaš z 0:3, je tekma ponavadi izgubljena, a smo se še naprej borili in pokazali velik karakter. Z zadetkom na koncu prve tretjine smo se nekoliko vrnili v igro, imeli smo še kar nekaj priložnosti, a plošček ni hotel v mrežo. Na drugi strani je Znojmo prve tri zadetke dosegel na lahek način. V drugi tretjini smo se hoteli približati nasprotnikom, a smo naredili nekaj individualnih napak v nevtralni tretjini in si skoraj sami zabili zadetek. Postajalo je vse težje in težje. Ko loviš močne nasprotnike, je tvoja glava vse bolj prazna, včasih se prikradejo napačne odločitve, ki jih izkušena ekipa zna kaznovati," je razmišljanje o srečanju predstavil 48-letnik, ki si želi, da bi se njegovi varovanci iz te tekme kaj naučili.

Na vprašanje, ali postaja njegovo delo po tretji ničli težje, je Dahlem postregel z odgovorom, navezujočim se na finančno stanje. "Zakaj bi bilo težje? Bodimo realni. Že od začetka smo vedeli, da imamo najmlajšo ekipo in najnižji proračun. Takšen proračun imajo ekipe v tretji nemški ligi, mi pa tu tekmujemo tudi proti klubom, ki imajo proračun primerljiv z najboljšimi nemškimi prvoligaši. Kolikor daš, toliko dobiš. Nimamo denarja za velike nakupe, mi poskušamo razviti mlade igralce in jim dati priložnost," je odločen Nemec, ki puške ne bo zlahka vrgel v koruzo: "Seveda želimo in potrebujemo zmago. Pretekli konec tedna smo ji bili bliže na obeh tekmah. In verjamem, da bomo zmagali. Zadnjo tretjino proti Znojmu smo želeli dobiti in smo jo. Zdaj moramo na tem graditi."

Kaj so se zeleno-beli naučili iz petkovega poraza, bodo lahko pokazali že v nedeljo, ko jih čaka gostovanje pri trenutno peti ekipi na lestvici, pri madžarski Sapi Fehervar.

Ne spreglejte