Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 11. 2013,
15.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga INL Andrej Brodnik

Petek, 15. 11. 2013, 15.52

8 let

Blejci o mladosti: zadovoljni, saj lahko ekipa le raste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Blejci so se na člansko sceno vrnili po dveh letih, v ligi INL pa imajo najmlajše moštvo, ki trenutno zaseda predzadnje mesto. Prav zaradi mladosti pravijo, da imajo še veliko prostora za napredek.

Na Bledu v isti dvorani domujeta dva kluba, vendar pa v članski konkurenci nastopa le Hokejski klub mlade kategorije Bled, ki je nazadnje tej kategoriji igral v sezoni 2010/11. Na klopi sedita dve slovenski hokejski legendi Andrej Brodnik in Valerij Šahraj, ki bedita in prenašata znanje na igralce, ti v povprečju štejejo le nekaj več kot 20 let, na splošno gre za moštvo, ki je v ligi INL najmlajše.

''Na eni strani imamo najmlajšo ekipo, kar pa niti ni najslabše. Smo tudi zadovoljni, vemo, da bo ekipa rasla, saj še ni prišla do svojega maksimuma, tako da imamo še ogromno rezerv in prostora za napredek. Lahko dvignemo kakovost vsakega posameznika kot tudi ekipe. Seveda bi kakšen izkušeni igralec prišel prav, a žal je položaj takšen, da si kaj takega zaradi finančnega stanja ne moremo privoščiti. Zato priložnost dobivajo obstoječi člani, večjo minutažo pa imajo tudi mladinci, ki jih s tem na najboljši način pripravljamo na prehod iz mladinske v člansko kategorijo,'' se Brodnik niti ne obremenjuje preveč s starostjo oziroma bolje rečeno mladostjo svojih izbrancev.

Postopoma si želijo rasti

Blejci so sicer v prvem krogu prijetno presenetili, ko so šele po izvajanju kazenskih strelov klonili v gosteh pri Kalternu, nato so se začeli vrstiti porazi, v 13. krogu pa je le prišla prva zmaga. S 5:2 so bili boljši od Maribora, v naslednjem krogu pa so prišli do nove točke, ko so po kazenskih strelih izgubili proti Triglavu. Izkupiček petih točk jih uvršča na predzadnje oziroma 14. mesto lestvice.

''Če pogledamo na lestvico in svojo uvrstitev, ne moremo biti najbolj zadovoljni. Vendar pa obstajajo objektivni razlogi za to, zakaj smo na tem mestu lestvice. Po dveh letih je članski hokej znova oživel na Bledu, ekipo je bilo treba sestaviti na novo. Tako je v moštvu kar nekaj povratnikov, ki so v omenjenem času niso imeli stika z ledom in so bili pri koncu kariere, a so se odločili, da bodo pomagali. Naš cilj oziroma načrt za to sezono je, da bomo iz tekme v tekmo boljši, da bomo postopoma rasli in dostojno zastopali barve Bleda,'' razmišlja nekdanji izvrstni reprezentant.

Prav mladost in neizkušenost, vratarja Nace Kapus in Urban Avsenik štejeta le 18 oziroma 16 let, je botrovalo temu, da so Blejci doživeli nekaj visokih porazov, ki vsekakor znajo negativno vlivati na psiho mladih igralcev. "S tem se ukvarjamo. Najbolj pomembno je, da fantje zaupajo vase. Na koncu jih bo nagradilo le delo. Res je, da rezultati niso prijetni, nekateri so nerealno visoki. Vsaka šola nekaj stane. Upam, da se bomo v prihodnje znali pravilno odzvati tudi na takšnih tekmah, ko rezultat ne bo šel v pravo smer, '' odgovarja Brodnik.

Sicer pa je s 26 leti najstarejši igralec v ekipi napadalec Tadej Burazin, ki je s 13 točkami tudi najučinkovitejši igralec ekipe. Za najbolj izkušenega bi lahko označili dve leti mlajšega ruskega branilca Sergeja Smirnova, ki se je v dresu Olimpije preizkusil v ligi EBEL, v prejšnji sezoni pa je igral v tretji francoski ligi.

Ne spreglejte