Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2012,
11.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boštjan Groznik

Nedelja, 2. 12. 2012, 11.28

8 let

B. Groznik: Zgodil se je manjši čudež

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zmaji so mini serijo dveh gostovanj začeli odlično. Zmagali so na Dunaju, drevi pa jih čaka nova zahtevna preizkušnja, saj se bodo pomerili proti aktualnemu prvaku lige EBEL iz Linza.

Izbrancem Bojana Zajca še naprej bolj ustrezajo gostovanja. V petek so na Dunaju prišli že do osme zmage na tujem ledu, medtem ko so doma zmagali vsega trikrat. Najbolj pa bo ostala zmaga s 4:3 po kazenskih strelih v spominu Boštjanu Grozniku. Visoki branilec je namreč potreboval 290 tekem, da je v EBEL dosegel prvi zadetek. Temu je na tekmi sicer dodal še eno podajo. ''Zgodil se je manjši čudež. Dolgo sem moral čakati na zadetek, soigralci so se na ta račun vedno šalili. No, sedaj je tega konec,'' je za uradno stran tekmovanja šaljivo pripomnil Groza, nato pa komentiral tekmo: ''Prikazali smo kvalitetno tekmo v gosteh. Disciplinirana igra je bila ključ do uspeha.'' Dunaj, ki je kljub porazu ostal na prvem mestu lestvice, je proti Olimpiji izgubil že drug obračun pred domačimi navijači.

Zeleno-beli po petkovem uspehu niso ostali v Avstriji, temveč so se vrnili domov. A v nedeljo jih čaka še bolj oddaljeni Linz. Slednji je oba medsebojna obračuna v tej sezoni dobil. V Tivoliju po kazenskih strelih, pred domačimi navijači pa suvereno s 7:3. ''Še vedno se lahko prebijemo med najboljših šest ekip. V gosteh nam namreč ne gre slabo, vendar pa bomo morali v podobnem slogu nadaljevati tudi v prihodnje. Še naprej bomo morali igrati tako kot na Dunaju. Sicer se z lestvico ne obremenjujemo preveč, pomembno nam je, da je v garderobi dobro vzdušje in da smo osredotočeni na vsako tekmo posebej. V Linzu bo znova poudarek na igri v obrambi, seveda pa bomo čakali na naše priložnosti, ki jih moramo izkoristiti. V tem primeru imamo priložnost, da presenetimo,'' pravi pred novim obračunom 30-letni branilec.

Ne spreglejte