Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 9. 2013,
13.06

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Boštjan Groznik Miha Verlič

Sobota, 7. 9. 2013, 13.06

8 let, 2 meseca

S 107 kilogrami največji orjak Malik, Verlič in Groznik kotirata "visoko"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred začetkom lige EBEL smo se malce poigrali s statistiko moštev, ki bodo del sezone 2013-2014. Če vas zanima, katera ekipa je najstarejša, kdo je najtežji, kdo najmanjši ... vabljeni k branju.

Čeprav je pregovorno statistika največja laž in se nanjo mnogokrat ne gre zanašati, si oglejmo nekaj podatkov o tem, katera izmed 12 ekip ima najbolj robustne hokejiste, kje domujejo najvišji oklepniki razširjenega avstrijskega prvenstva in kdo ima v svojih vrstah najbolj izkušene može.

Če bi modrost in leta prinašala najboljše rezultate, potem bi stavili na "morske pse" iz Innsbrucka, katerih povprečna starost je 27,29 leta. To pomeni, da je moštvo s Tirolske v povprečju za dobra tri leta starejše od "najmlajše" zasedbe Orlov iz Znojma, in to kljub dejstvu, da imajo prav Čehi v svoji zasedbi dva najstarejša veterana: Peter Pucher (39 let) in Richard Pavlikovsky (38 let). Edini slovenski predstavnik HDD Olimpija ima eno izmed mlajših ekip, s povprečno starostjo 25,62 leta "zmaji" zasedajo deseto mesto, s 36 leti je najstarejši novinec Jeff Ulmer.

Ko beseda nanese na kilograme, najvišje mesto na lestvici zasedajo hokejisti iz avstrijske prestolnice, katerih povprečna teža je 86,96 kilograma, skoraj tri in pol več od "najlažjega" moštva iz Celovca. Ljubljančani so na sedmem mestu, zanimivo pa je, da med petimi najlažjimi hokejisti v ligi EBEL najdemo dva člana zeleno-belih, in sicer Kena Ograjenška (65 kilogramov) in Jureta Sotlarja (68 kilogramov). Najtežji mož, ki bo v prihajajoči sezoni stopil na ledene ploskve prvenstva, ki združuje klube iz petih držav, je Marek Malik. Član Innsbrucka ima kar 43 kilogramov več od najlažjega, Herberta Steinerja.

Ustavimo se še pri višini. Najbližje nebu so hokejisti madžarske Sape, ki so v povprečju visoki 184,89 centimetra, medtem ko najnižja ekipa prihaja iz Linza. Med najvišjimi hokejisti sta tudi člana Olimpije Boštjan Groznik in Miha Verlič, ki sta le dva centimetra nižja od 196 centimetrov visokega Mika Siklenke. Najnižji posameznik je Peter Lenes, ki ima le 163 centimetrov.

Ne spreglejte