Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 11. 2011,
20.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HK Olimpija

Četrtek, 24. 11. 2011, 20.10

8 let

B. Cole: Igrati iz menjave v menjavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred hokejisti Tilie Olimpije sta težki preizkušnji. Najprej se bodo v petek v gosteh pomerili z vodilnim Linzem, dva dneva zatem bodo doma prekrižali palice s Salzburgom, ki ima enako število točk.

Mini serija treh domačih tekem je za ''zmaji'', najprej so izgubili z Medveščakom (1:2), nato pa nanizali dve zmagi s 5:2, na kolena so spravili večne tekmece z Jesenic in češki Znojmo. Zmagi sta Olimpijo znova dvignili na drugo mesto, a ima za petkovim tekmecem že devet točk zaostanka, medtem ko je med drugim in sedmim mestom velika gneča, razlika pa znaša borih pet točk.

''Po nekaj slabih predstavah smo prišli do dveh zmag, a še naprej potrebujemo točke, saj ekipe, ki so za nami, prav tako zmagujejo. Doma so zmage obvezne, v gosteh pa bo prav tako potrebno nabirati točke,'' je pogovor začel Ken Ograjenšek, ki je nato še ocenil tekmo proti Znojmu, na kateri je vpisal svoj prvi zadetek v EBEL: ''Začeli smo slabo, nasprotnik je bil agresiven, a nam je v prvi tretjini tudi z nekaj sreče vseeno uspelo doseči dva zadetka. Trener nam je povedal nekaj krepkih, to je delovalo, saj smo se zbrali, dosegli še tri gole in tekmo uspešno pripeljali do konca."

Štirje na bolniški listi

''Zeleno-beli'' so na zadnjih treh tekmah vedno prejeli po dva zadetka, medtem ko je proti Jesenicam in Znojmu končno steklo tudi v napadu. A obračuni so terjali tudi svoj davek, poškodovanemu Boštjanu Goličiču so se priključili še Boštjan Groznik, Igor Cvetek in Justin Taylor, ki ta vikend ne bodo mogli pomagati soigralcem.

Pred temi pa sta dva zahtevna obračuna. V petek odhajajo v Linz, ki suvereno zaseda prvo mesto na lestvici, pred drugouvrščeno Olimpijo ima kar devet točk prednosti. Če je v petek na vrsti Linz, pa v nedeljo prihaja Salzburg, ki ima enako število točk. Igralci se še kako zavedajo pomembnosti obeh obračunov, kar je potrdil tudi branilec Brad Cole: ''Za nami sta dve pomembni zmagi, saj nas čaka težaven vikend, nasproti nam bosta stala kvalitetna tekmeca. Zavedamo se, da nas čakata težki tekmi, zato moramo biti psihično dobro pripravljeni. Ko se tekma začne, moramo iti iz menjave v menjavo. Veseli smo lahko, da je steklo tudi v napadu, še posebej je dobro, da so se med strelce vpisali različni igralci in upajmo, da bomo tako tudi nadaljevali.'' Oba letošnja medsebojna obračuna sta pripadla ''železarjem'' iz Avstrije.

Ne spreglejte