Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2022,
18.24

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

Natisni članek

Asiago IceHL Pioneers Vorarlberg

Četrtek, 2. 6. 2022, 18.24

1 leto, 10 mesecev

asiago se lahko pridruži že v sezoni 2022/23

V ICEHL dovoljenje za priključitev še enemu klubu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

HDD Jesenice Asiago 4. finalna tekma Alpska liga | Asiago, ki je v finalu Alpske lige premagal Jesenice, je dobil dovoljenje, da se pridruži ICEHL že v prihodnji sezoni, a najprej mora izpolniti vse obveznosti. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Asiago, ki je v finalu Alpske lige premagal Jesenice, je dobil dovoljenje, da se pridruži ICEHL že v prihodnji sezoni, a najprej mora izpolniti vse obveznosti.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Na generalni skupščini win2day ICE Hockey League so pozdravili novega člana tekmovanja Pioneers Vorarlberg, prav tako pa prižgali zeleno luč za priključitev Asiaga že v prihodnji sezoni. Da bi italijanski kolektiv uradno postal 14. član lige, mora najprej do roka izpolniti vse obveznosti. Pri HK SŽ Olimpija so ob tem sporočili, da bo Rok Kapel, ki se je Ljubljančanom pridružil v drugem delu lanske sezone, tudi v prihodnje nosil njihov dres. Dres HDD Sij Acroni Jesenice, ki si je, tako kot Asiago, prizadeval za vstop v ICEHL, pa bo še naprej nosil Jaša Jenko.

Hokej Splošna
Sportal Znan novi član lige ICEHL

Liga win2day ICE Hockey League (ICEHL) bo, kot kaže, kljub slovesu Znojma in Dornbirna v prihodnji sezoni še naprej štela 14 članov. Parno število je bila tudi želja.

Potem ko so pred dnevi prikimali pridružitvi Pioneers Vorarlberg (gre za projekt kluba Feldkrich, ki pa bo v tem tekmovanju nastopil z ekipo z novim imenom), so na današnji generalni skupščini lige v Salzburgu tudi uradno pozdravili ekipo s Predarlskega.

Ob tem so sprejeli sklep, da se tekmovanju že v prihodnji sezoni načeloma lahko pridruži še italijanski Asiago, ki mora do roka izpolniti vse obveznosti, so zapisali na uradni strani tekmovanja.

"Veseli smo, da Vorarlberg ostaja na zemljevidu naše lige. S Feldkirchom pozdravljamo zelo tradicionalno lokacijo, ki pomeni obogatitev za win2day ICE Hockey League. Z vključitvijo Asiaga bomo ohranili prvotno odločitev o 14 klubih," je po sestanku povedal predsednik tekmovanja Jochen Pildner-Steinburg.

Anthony Morrone
Sportal Anthony Morrone je novi vratar Olimpije

Alpski prvaki

Asiago je v lanski sezoni postal prvak Alpske lige, v finalu je premagal HDD Sij Acroni Jesenice. Tudi gorenjsko društvo se je zanimalo za priključitev ICEHL, a mu v kratkem času ni uspelo ugoditi vsem pogojem vodstva ICEHL in je od zamisli, da se priključi že v sezoni 2022/23, odstopilo.

Rok Kapel ostaja zmaj

Rok Kapel bo še naprej nosil dres Olimpije. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rok Kapel bo še naprej nosil dres Olimpije. Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski napadalec Rok Kapel bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres HK SŽ Olimpija. Triindvajsetletni Tržičan je zadnjo sezono začel na Koroškem, pri drugi ekipi Celovca, nato pa se je januarja preselil v Ljubljano. Na 16 tekmah ICEHL je petkrat zatresel mrežo tekmecev in vpisal štiri asistence, na sedmih obračunih četrtfinala pa dvema goloma dodal štiri asistence. Zmajem je z golom in petimi podajami pomagal tudi do naslova državnih prvakov.

 

Jenko še naprej med železarji

Jaša Jenko ostaja železar. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jaša Jenko ostaja železar. Foto: Grega Valančič/Sportida

Iz HDD Sij Acroni Jesenice so sporočili, da so se za podaljšanje dogovorili z Jašo Jenkom, ki je rdeči članski dres prvič oblekel v lanski sezoni. 21-letni napadalec je na 32 tekmah rednega dela Alpske lige devetkrat zadel in desetkrat podal, na 13 tekmah končnice pa štirim golom dodal tri podaje.

"Jaša je v minuli sezoni dokazal, da je bil njegov prestop na Jesenice prava odločitev. Verjamemo, da ima še veliko prostora za napredek, zato nas veseli, da ostaja železar in bo svojo kariero gradil skupaj z nami," je ob tem dejal direktor kolektiva Anže Pogačar.

Gregor Koblar
Sportal Olimpija in Koblar še naprej z roko v roki
Joona Erving
Sportal Finska moč ostaja v Ljubljani
Marco Vallerand
Sportal Kanadčan se vrača v Ljubljano: Želim si igrati v tekmovanju višjega ranga

 

Ne spreglejte