Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 4. 2015,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Vancouver

Ponedeljek, 6. 4. 2015, 16.05

8 let

Anže Kopitar začuden: Res ne vem, kaj se nam letos dogaja (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Los Angeles Kings je gostoval v Vancouvru, izgubil po izvajanju kazenskih strelov in osvojil točko. Anže Kopitar je zapravil kazenski strel. Kralji so v zahodni konferenci padli na deveto mesto.

Kralji so v dvorani Rogers Arena povedli že v drugi minuti. Po 73 sekundah je v polno zadel Dwight King in poskrbel za zgodnje vodstvo branilcev naslova. Trajalo je vse do 50. minute, ko je po podaji brata Henrika, že njegovi 700. v ligi NHL, izenačil Daniel Sedin.

Rezultat se ni spreminjal vse do konca rednega dela. Ker za spremembo ni poskrbel niti podaljšek, je o zmagovalcu odločala loterija kazenskih strelov. Anže Kopitar je bil drugi izvajalec Los Angelesa. Ni se vpisal med strelce, saj je vratar Vancouvra Eddie Lack ubranil njegov strel. Edini hokejist, ki je kazenski strel pretopil v zadetek, je bil Chris Higgins (Vancouver).

"Igrali smo dobro. Še posebej v drugi, pa tudi v tretji tretjini smo imeli priložnosti, da bi vodili z dvema zadetkoma, a nam jih ni uspelo izkoristiti. In to se nam je na koncu maščevalo," je razloge za poraz iskal Anže Kopitar, čigar moštvu letos v loteriji ne gre najbolje. Na desetih srečanjih, na katerih so o zmagovalcu odločali kazenski streli, so Kralji slavili le dvakrat in vpisali osem porazov. "Res ne vem, kaj se nam letos dogaja. Več kot očitno pri kazenskih strelih nismo bili uspešni. A to zdaj ni več pomembno, najpomembneje je, da se pripravimo na Edmonton in jutri od tam odnesemo dve točki," je odločen Hrušičan.

Tudi branilca Drewa Doughtyja boli, da jim je točka spolzela iz rok, a že gleda proti prihodnjemu kanadskemu obračunu: "Letošnji porazi po kazenskih strelih nižajo naš položaj na lestvici. A dobili smo eno točko, ki bo morda na koncu za nas zelo pomembna. Jutri je nova tekma, tekma, na kateri moramo nujno zmagati."

Los Angeles je v zahodni konferenci na lestvici zdrsnil na deveto mesto, ki ne omogoča preboja v končnico lige NHL. Ima 93 točk, toliko kot Calgary, ki pa je dosegel več zmag po rednem delu oziroma podaljških.

Kralji bodo do konca sezone odigrali še tri tekme. Dvakrat bodo gostovali (pri Edmontonu in Calgarayju), v Los Angelesu pa se bodo pomerili s kalifornijskimi "sosedi" iz San Joseja.

Ne spreglejte