Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2019,
20.55

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Kazahstan David Rodman Matija Pintarič Ivo Jan Anže Kopitar Anže Kopitar slovenska hokejska reprezentanca risi SP v hokeju 2019

Nedelja, 28. 4. 2019, 20.55

4 leta, 12 mesecev

Risi dan pred prvo tekmo svetovnega prvenstva

"Kazahstansko 'žurko' bomo poskušali prestaviti na kakšen drug dan" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Ivo Jan SP 2019 | Na nedeljskem treningu so se risi že posvečali taktični pripravi na Kazahstan.  | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Na nedeljskem treningu so se risi že posvečali taktični pripravi na Kazahstan.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je v Nursultanu opravila še zadnji trening pred jutrišnjim začetkom svetovnega prvenstva divizije I, skupine A. Rise čaka uvodni spopad z reprezentanco Kazahstana, ki bo imela v dvorani Barys Arena bučno podporo. "To nas ne skrbi, radi igramo hokej pred polnimi tribunami," pravijo slovenski oklepniki.

Dvorana z 12 tisoč sedišči bo jutri ob 16. uri dihala z domačo hokejsko vrsto, ki si je za cilj, tako kot slovenska, zadala vrnitev v elitno divizijo. Slovencev navijaški pekel ne skrbi. "Slišali smo, da bo dvorana razprodana, kar je super. Med nami ni takega, ki je prebledel, ko je to slišal, vsem nam je všeč igrati hokej pred čim več navijači, tako da komaj čakamo, da se začne," dan pred začetkom prvenstva pravi Matija Pintarič.

Bodo slovenski hokejisti napredovali v elito?

  • Da.
    73,06 %
    320 glasov
  • Ne.
    26,94 %
    118 glasov
Oddanih 438 glasov

"Zaradi pričakovanj navijačev in medijev nas bodo pač morali napasti, kar bo samo voda na naš mlin. Ko jih bomo mi presenetili nazaj, jih mogoče malo prestrašili in utišali dvorano, bo ves pritisk na njih," je dejal vratar, ki bo tekmo z domačini najverjetneje začel v slovenskem golu, prvi zvezdnik reprezentance Anže Kopitar pa ga je dopolnil: "Glasno bo zagotovo, navijali bodo za svoje, mi pa bomo to njihovo 'žurko' poskušali prestaviti na kakšen drug dan."

Anže Kopitar: Imamo informacije o Kazahstanu, pogledali smo si že nekaj videov, pripravili smo se in se še pripravljamo. Dobrodošlo je, da za nasprotnika veš, kakšen stil igre ima, ampak bolj pomembno je, kako bomo igrali mi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Anže Kopitar: Imamo informacije o Kazahstanu, pogledali smo si že nekaj videov, pripravili smo se in se še pripravljamo. Dobrodošlo je, da za nasprotnika veš, kakšen stil igre ima, ampak bolj pomembno je, kako bomo igrali mi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Samozavest je na visoki ravni, živci bi morali biti umirjeni, saj so bili slovenski hokejisti, razen nekaj debitantov, v takšnem položaju že velikokrat. Kopitar opozarja predvsem na zbranost: "Najprej se moramo osredotočiti samo na svojo igro. Vemo, da bomo imeli, če bomo igrali tako, kot je treba, dobre možnosti, da tekmo dobimo, ampak odkar se je ta skupina B preoblikovala, je vsaka tekma težka."

Fotogalerija z drugega treninga Slovencev na SP (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 32
Slovenija Italija hokej
Sportal Najstarejši ima za seboj več prvenstev kot novinci tekem

Na lestvici Mednarodne hokejske zveze (IIHF) je med tekmeci Slovenije (15. mesto) na prvenstvu v Nursultanu višje uvrščena le Belorusija (14.), Kazahstan je šele 18., dve mesti za Južno Korejo (16.), Madžarska je 20., Litva pa glavna kandidatka za izpad v divizijo I, skupino B. A gostitelji prvenstev so vselej zelo nevarni, turnirjev pač ne organizirajo zato, da bi se zadovoljili z obstankom v drugem kakovostnem razredu svetovnega hokeja.

David Rodman obljublja, da bodo risi proti Kazahstanu pokazali srce. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida David Rodman obljublja, da bodo risi proti Kazahstanu pokazali srce. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Vemo, kakšne ambicije ima Kazahstan, dvorana bo polna, pričakovanja imajo visoka, ampak tudi mi bomo dali od sebe vse, pokazali naše srce in se potrudili, da na tej tekmi zmagamo," pravi izkušeni slovenski napadalec David Rodman, selektor Ivo Jan pa je izpostavil nevarnosti, ki na prvi tekmi SP prežijo na rise: "Zavedamo se, od kod prihajajo največje nevarnosti. Od njihovih naturaliziranih Kanadčanov. Jutri se posvetimo še njihovim prednostim in slabostim."

Slovenija Litva svetovno prvenstvo v hokeju 2019 Kazahstan
Sportal Slovenci obstali, Litva se poslavlja, Kazahstan in Belorusija v elito

Seznam reprezentantov za SP v Kazahstanu:

Vratarji (3): Luka Gračnar (Innsbruck/Avt), Matija Pintarič (Rouen/Fra), Žan Us (SŽ Olimpija).

Branilci (7): Blaž Gregorc (Vitkovice/Češ), Sabahudin Kovačević (Mlada Boleslav/Češ), Aleksander Magovac (Grenoble/Fra), Matic Podlipnik (Karlovy Vary/Češ), Klemen Pretnar (Košice/Slk), Jurij Repe (Herning/Dan), Miha Štebih (Jihlava, druga češka liga).

Napadalci (13): Tadej Čimžar, Luka Kalan, David Rodman (vsi HDD Sij Acroni Jesenice), Jan Drozg (Shawingan Cataractes/ZDA), Boštjan Goličič (Grenoble-Bordeaux/Fra), Andrej Hebar (Ujpest/Mad), Anže Kopitar (LA Kings/ZDA), Anže Kuralt (Fehervar/Mad), Ken Ograjenšek (Graz 99ers/Avt), Žiga Pance (Miskolc/Mad), Robert Sabolič (Torpedo/Rus, KHL), Miha Verlič (Bremerhaven/Nem), Miha Zajc (HK SŽ Olimpija).

Selektor: Ivo Jan
Pomočniki selektorja: Michael Zettel, Klemen Mohorič, Brent Linker, Dejan Varl

Svetovno prvenstvo divizije I, skupine A (Nursultan, 29. april-5. maj)

Ponedeljek, 29. april
8.30 Madžarska – Južna Koreja
12.00 Litva – Belorusija
16.00 Slovenija – Kazahstan

Torek, 30. april
12.00 Južna Koreja – Slovenija
15.30 Belorusija – Madžarska

Sreda, 1. maj
12.30 Kazahstan – Litva

Četrtek, 2. maj
8.30 Litva – Madžarska
12.00 Belorusija – Slovenija
15.30 Južna Koreja – Kazahstan

Petek, 3. maj
15.30 Madžarska – Slovenija

Sobota, 4. maj
10.00 Južna Koreja – Litva
13.30 Kazahstan – Belorusija

Nedelja, 5. maj
8.30 Slovenija – Litva
12.00 Belorusija – Južna Koreja
15.30 Kazahstan – Madžarska

*Vse ure so po srednjeevropskem času.

Preberite še:

Slovenska hokejska reprezentanca trening SP
Sportal Risi na prebujevalnem treningu preizkusili kazahstanski led #video #foto
Ne spreglejte