Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 7. 2016,
18.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Andrej Tavželj Ligue Magnus legionarji hokej Angers

Četrtek, 28. 7. 2016, 18.55

6 let, 6 mesecev

Branilec se seli v Angers

Andrej Tavželj se vrača v Francijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Dolgoletni slovenski reprezentančni branilec Andrej Tavželj bo po dveh sezonah spet drsal po francoskih ledenih ploskvah. V prihodnjem tekmovalnem obdobju bo član Angersa. Kanadski napadalec Shane Heffernan je podaljšal sodelovanje z Jeseničani.

Andrej Tavželj bo dres Olimpije zamenjal za Angersovega. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Andrej Tavželj bo dres Olimpije zamenjal za Angersovega. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Izkušeni branilec po letu v domovini, ki ga je preživel pri Olimpiji, spet zapušča deželico na sončni strani Alp. Vodstvo ljubljanskega kluba je pred tedni dejalo, da se Andrej Tavželj še odloča, ali bo ostal v Tivoliju, kjer je lani preživel turbulentno sezono, po kateri so si zmaji kljub vsem težavam, ki se vlečejo že dolgo, zagotovili obstanek v ligi EBEL.

Dvaintridesetletnik se ni pustil še enkrat zvabiti v zeleno-beli slovenski tabor, pač pa se je zdaj že nekdanji kapetan Olimpije odločil, da odide tja, kjer je preživel dve sezoni. V Francijo. A tokrat ne k Rouenu, s katerim je v sezoni 2012/13 postal prvak Ligue Magnus, pač pa k moštvu Angers.

Klub iz istoimenskega mesta je v zadnjih štirih letih trikrat igral v finalu francoskega prvenstva, a nikoli ni postal prvak. Tavželj, pri Angersu verjamejo, da jim bodo njegove izkušnje prav prišle tako na ledu kot zunaj ledu, je z novim delodajalcem podpisal pogodbo o enoletnem sodelovanju.

Slovenska kolonija v Franciji

Tudi v prihodnji sezoni bo v Ligue Magnus igrala slovenska kolonija, ob Tavžlju bodo v tem tekmovanju sodelovali še: Matija Pintarič, Jakob Milovanovič, Matic Podlipnik, Gregor Koblar (vsi Lyon, ki ga vodi Mitja Šivic), Boštjan Goličič, Anže Kuralt (oba Grenoble, ki ga vodi Edo Terglav), Andrej Hočevar in Gašpr Sušanj (oba Epinal).

Shane Heffernan bo tudi v prihodnje igral za Jesenice, kamor prihaja s krajšo pričesko, saj je svoje lase tudi tokrat daroval obolelim za rakom. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Shane Heffernan bo tudi v prihodnje igral za Jesenice, kamor prihaja s krajšo pričesko, saj je svoje lase tudi tokrat daroval obolelim za rakom. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kanadčan ostaja na Jesenicah

Dres železarjev bo tudi v prihodnji sezoni nosil 28-letni napadalec Shane Heffernan. Kanadčan se je Jeseničanom pridružil februarja in jim pomagal na 12 tekmah lige INL (sedem zadetkov, šest podaj), v državnem prvenstvu pa kljub poškodbi stisnil zobe in na osmih tekmah štirikrat zadel in dvakrat podal.

Ne spreglejte