Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2016,
17.34

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
Epinal legionarji Ligue Magnus Andrej Hočevar

Natisni članek

Petek, 8. 4. 2016, 17.34

6 let, 10 mesecev

Andrej Hočevar bo še lep čas branil v Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
Andrej Hočevar | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Izkušeni slovenski vratar Andrej Hočevar bo tudi v prihodnje drsal v deželi glaskih petelinov. Z Epinalom je sodelovanje podaljšal še za tri sezone.

Slovenska kolonija v Franciji zna biti tudi v prihodnje precej velika. Zagotovo bo na ledenih ploskvah Ligue Magnus še naprej za obrambe skrbel vratar Andrej Hočevar, ki se je z Epinalom dogovoril za triletno podaljšanje sodelovanja.

 

Enaintridesetletnik se je s to deželo spoznal v sezoni 2011/12, ko je branil barve Angersa, se nato za leto preselil v Ukrajino, sledila pa je vrnitev v Francijo, kjer je zadnja tri leta preživel pri Epinalu.

 

Z omenjenim klubom je lani postal francoski podprvak, letos pa so tekmovanje končali v polfinalu. Hočevar, ki ga je selektor Nik Zupančič poklical na priprave reprezentance za svetovno prvenstvo, je bil v tej sezoni najboljši vratar Ligue Magnus in si je prislužil nagrado Jean Ferrand Trophy.

 

Ljubljančan je v rednem delu lige zaustavil 92,5 odstotka vseh strelov, v končnici je bil 91,3-odstotno uspešen, v povprečju pa je prejel 2,27 zadetka na tekmo, kar je najmanj med vsemi vratarji.

 

Slovenci priljubljeni v Franciji

Dres Epinala so v končani sezoni nosili še Ken Ograjenšek, Anže Kuralt in Gašpr Sušanj. Sicer pa so v francoski ligi igrali tudi Boštjan Goličič (Gap), Matija Pintarič (Dijon), Jaka Ankerst (Amiens), Igor Cvetek (Briancon), Jakob Milovanovič in Andrej Hebar (Grenoble). Član Lyona je bil Mitja Šivic, ki pa je odigral le del uvodne tekme, na kateri se je poškodoval in pred tedni končal kariero. V prihodnji sezoni bo trener Lyona, medtem ko bo Grenoble vodil Edo Terglav.

Ne spreglejte