Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2019,
21.31

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Sreda, 3. 4. 2019, 21.31

5 let

Alpska liga, polfinale, drugi tekmi

Izjemen preobrat Jesenic, Olimpija do zaključnega ploščka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
HDD Jesenice Val Pusteria | Hokejisti Jesenic so po velikem preobratu v podaljšku ugnali Pustertal in polfinalno serijo izenačili na 1:1 v zmagah. V finale napreduje ekipa, ki prva zmaga trikrat. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti Jesenic so po velikem preobratu v podaljšku ugnali Pustertal in polfinalno serijo izenačili na 1:1 v zmagah. V finale napreduje ekipa, ki prva zmaga trikrat.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so na drugi polfinalni tekmi Alpske lige po zaostanku z 0:2 uprizorili velik preobrat in Pustertal po podaljšku premagali s 3:2. Srečanje je v 62. minuti odločil David Rodman. Enak scenarij je v ponedeljek v Italiji uspel zahodnim sosedom. Serija, v kateri igrajo na tri zmage, je zdaj izenačena (1:1:). Člani HK SŽ Olimpija so še na drugi polfinalni tekmi ugnali Lustenau, tokrat s 4:0, povedli z 2:0 v seriji, tako da lahko že v petek na domačem ledu zadrsajo v finale.

HK SŽ Olimpija, Lustenau, Alpska liga
Sportal Olimpija do zanesljive zmage, Jeseničani klonili po preobratu #video #foto

Gledalci so na prvi zadetek v Podmežakli čakali 27. minut, ko so gostje izkoristili prvo številčno prednost in prek Jonathana Traverse povedli z 1:0.

V začetku druge tretjine so Italijani znova izkoristili power-play in z zadetkom Codyja Corbetta zvišali na +2. Pet minut pozneje je bil pred golom Val Pusterie dovolj vztrajen Miha Brus, v gol pospravil odbitek in Jeseničane vrnil v igro. Za veselje okoli 2.300 gledalcev je v 52. minuti poskrbel Philippe Paradis, Kanadčan je zadel z igralcem več. Mreži sta do izteka 60 minut mirovali, tako da je sledil podaljšek, v katerem je za popoln preobrat gorenjskega moštva poskrbel David Rodman.

Serija je po dveh tekmah izenačena. Ekipa, ki bo v petek v Italiji zmagala, si bo priigrala zaključni plošček za napredovanje v finale. Tega bo lahko izkoristila v nedeljo v Podmežakli.

Fotogalerija s tekme (foto: Peter Podobnik/Sportida):

Fotogalerija
1 / 34

Olimpija do nove zanesljive zmage

Hokejisti HK SŽ Olimpija so bili na ponedeljkovi domači tekmi v Tivoliju precej boljši nasprotnik od Lustenaua in avstrijskega tekmeca ugnali s 4:1. Ljubljančani, ki so se na dolgo gostovanje odpravili že v torek, so v Avstriji vknjižili novo suvereno zmago, po kateri so pred vrati finala.

Hokejisti Olimpije so tudi na drugi polfinalni tekmi premagali Lustenau in si priigrali zaključni plošček. | Foto: Vid Ponikvar Hokejisti Olimpije so tudi na drugi polfinalni tekmi premagali Lustenau in si priigrali zaključni plošček. Foto: Vid Ponikvar

Zeleno-bele je na gostovanju v vodstvo že v 23. sekundi popeljal Žiga Pešut, ki je ob koncu druge tretjine ob igralcu več zvišal na 2:0. Aljaž Chvatal je slabih 20 sekund pred drugim odmorom priskrbel že zajetnejše vodstvo. Zmaji so v zadnji tretjini zadeli še enkrat, končnih 4:0 je postavil Žan Jezovšek. Njegov soimenjak Us se je izkazal v vratih, zaustavil je vse strele.

Tretja polfinalna tekma bo v petek ob 19.15 v Tivoliju. Če bo Olimpija zmagala, si bo že zagotovila finalno vstopnico, v nasprotnem primeru bosta moštvi palice četrtič prekrižali v nedeljo v Avstriji.

Alpska liga, polfinale, drugi tekmi

Preberite še:

Anže Kopitar slovenska hokejska reprezentanca
Sportal Bo Kopitar zaigral za Slovenijo na SP? Znano bo kmalu.
Anže Kopitar
Sportal Kopitar bo potreboval čas, da bo povsem dojel, kaj mu je uspelo

 

Ne spreglejte