Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 4. 2019,
22.25

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

1

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija

Ponedeljek, 1. 4. 2019, 22.25

5 let

alpska liga, polfinale, prvi tekmi

Olimpija do zanesljive zmage, Jeseničani klonili po preobratu #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

1

HK SŽ Olimpija, Lustenau, Alpska liga | Hokejisti HK SŽ Olimpija so polfinale z Lustenauom začeli z zanesljivo zmago. | Foto Vid Ponikvar

Hokejisti HK SŽ Olimpija so polfinale z Lustenauom začeli z zanesljivo zmago.

Foto: Vid Ponikvar

Začela se je polfinalna serija Alpske lige, v kateri spremljamo oba slovenska predstavnika. Hokejisti HK SŽ Olimpija so s 4:1 odpravili avstrijski Lustenau. Člani HDD Sij Acroni Jesenice so pri najboljšem moštvu rednega dela Val Pusterii vodili z 2:0, na koncu pa izgubili po podaljšku (2:3). V finale napredujeta moštvi, ki prvi prideta do treh zmag. 

HK SŽ Olimpija : Lustenau, foto: Vid Ponikvar/Sportida

Fotogalerija
1 / 23

Dva slovenska, italijanski in avstrijski klub so začeli bitko za finale Alpske lige. V tega bosta napredovali moštvi, ki bosta prvi zmagali trikrat.

Hokejisti ljubljanske Olimpije so v četrtfinalu s 4:2 v zmagah izločili lanskega podprvaka Ritten. Njihov nasprotnik v polfinalu pa je Lustenau, ki je v soboto po sedmih tekmah strl odpor mlade ekipe Salzburga.

Ljubljančani (še naprej pogrešajo Miho Zajca) so bili na prvi polfinalni tekmi večino časa kakovostnejši tekmec, kar so na koncu potrdili z zmago. Mrežo avstrijskega nasprotnika so načeli v 11. minuti, ko je z igralcem več na ledu zadel Sašo Rajsar. Le slabi dve minuti kasneje je vodstvo Olimpije podvojil Aleš Mušič, za 3:0 je v 11. minuti druge tretjine z igralcem manj zadel Gal Koren. Edini gol za goste je le pol minute kasneje dosegel Philip Putnik. Zmago Olimpije je v zadnji minuti s strelom na prazen gol le še potrdil Aljaž Chvatal.

Druga tekma, na kateri zeleno-beli že lahko pridejo do zaključnega ploščka, bo v sredo v Avstriji. Na dolgo pot (osem ur) bodo zmaji odpotovali že v torek. 

Kaj je po tekmi povedal kapetan HK SŽ Olimpija Aleš Mušič?

Jeseničani so polfinalno serijo začeli s porazom. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jeseničani so polfinalno serijo začeli s porazom. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Železarji proti najboljši ekipi rednega dela klonili po podaljšku

Jeseničani so v četrtfinalu ekspresno, brez poraza in s štirimi zmagami, izločili lanskega prvaka Asiago. Tudi polfinalni nasprotnik železarjev si je polfinalno vstopnico zagotovil na najhitrejši način. Val Pusteria je s 4:0 v zmagah izločila Cortino.

Jeseničani, ki ne morejo računati na pomembna napadalca Tadeja Čimžarja in Luko Kalana, so dobro odprli srečanje in povedli v šesti minuti tekme, ko je v power playu pot do gola našel Kanadčan Philippe Paradis, na začetku druge tretjine pa je vodstvo na 2:0 povišal Mathieu Gagnon. Nato so začeli zadevati tudi gostitelji, ki so bili strelsko precej nevarnejši (razmerje v strelih 42:18). Kot prvi je razpoloženega Matta Climieja v peti minuti druge tretjine premagal Alex De Lorenzo Meo. Ko je bilo že videti, da se bo tekma končala v korist slovenskega kluba, je minuto in 52 sekund pred koncem na 2:2 izenačil Markus Gander. V podaljšku je obračun z golom v četrti minuti dodatnega časa odločil Teemu Virtala in domačim zagotovil zmago s 3:2.

Naslednja tekma bo v sredo na Jesenicah. 

Jeseničani, ki v zadnjem mesecu igrajo precej bolje, kot na začetku leta, so v rednem delu palice dvakrat prekrižali z najboljšo ekipo skupinskega dela Pustertalom in obakrat izgubili (2:6, 1:4). Sreča se jim ni nasmehnila tudi na tretji medsebojni tekmi v tej sezoni.

Termini preostalih polfinalnih tekem: 3., 5., 7., 9. april

Alpska liga, polfinale, prvi tekmi

Preberite še:

Red Bull Salzburg Vienna Capitals
Sportal Nov boleč poraz Ograjenškovih
HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Olimpija po prvi gostujoči zmagi zadrsala v polfinale
Ne spreglejte